Márai Sándor, Nádas Péter és Spiró György művei a varsói könyvvásáron

Vágólapra másolva!
Márai Sándor, Nádas Péter és Spiró György műveinek új lengyel fordításaival vesz részt Magyarország a csütörtökön kezdődő varsói nemzetközi könyvvásáron, amelyen harminckét ország nyolcszáz kiadója és több mint ezer író vesz részt.
Vágólapra másolva!

Az idei magyar programok a 2016–2017-ben rendezett lengyelországi magyar évadhoz kötődnek, a kulturális rendezvénysorozat a tavaly májusban szervezett varsói könyvvásáron – melynek Magyarország volt a díszvendége – nyílt meg.

A vasárnapig tartó idei könyvünnepen több pódiumbeszélgetést is szerveznek a magyar irodalomról, író-olvasó találkozókon Spiró György író és Kovács István költő, történész, valamint Teresa Worowska és Irena Makarewicz, a magyar irodalom elismert fordítói lépnek fel.

A magyar standon többek között Nádas Péter Emlékiratok könyve című nagyregényének idén kiadott lengyel fordítása, továbbá Márai A nővér és Spiró György Diavolina című művének friss fordítása, valamint Márai naplóinak újabb válogatott kötete lesz elérhető.

Az idei könyvvásárnak Németország a díszvendége, ennek keretében többek között Herta Müller Nobel-díjas író is könyvvásárra látogat.