Családi programokkal bővül az A Cappella Fesztivál

Vágólapra másolva!
Az A Cappella Fesztiválon francia, cseh, zimbabwei és szlovén vokális koncertek mellett idén először gyerek- és családi programok is várják a közönséget június 10-11. között, a Várkert Bazár Öntőház udvarán. 
Vágólapra másolva!

A harmadik alkalommal jelentkező fesztivál idén is arra vállalkozik, hogy bebizonyítsa, a kíséret nélküli énekhang is képes a hangszeres zene gazdagságát nyújtani.

A Corou de Berra Franciaország déli térségének többszólamúságát hozza el a Budapestre. Provence, Nizza, Liguria és a trubadúrok dallamvilága keveredik kortárs szerzeményekkel a több évtizede aktív együttes előadásában.

A zimbabwei iskolai kórusból összeállt Insingizi ötvözi a hagyományos a cappellát, a zimbabwei dallamokat és olyan különlegességeket, mint a kizsákmányolt dél-afrikai bányászok Gumicsiszma Tánca (Gumboot Dance) vagy az afrikai ima. A kórus koncertjein ráadásul garantált a közös éneklés és tánc.

A szlovén Kreativo a játékos kreativitás, lazaság és az a cappellára mindig jellemző stílusérzék tökéletes megtestesítője. A hat énekes az a cappella műfaj egyik legrangosabb versenyén, a grazi Vokal Totalon 2015-ben és tavaly is több díjat nyert.

A cseh Yellow Sisters négy énekesnője többféle műfajt egyesít zenéjében. A repertoárjukból pedig természetesen nem hiányozhat egy kisvakondos szám sem.

Újdonság a Hangvető és a Várkert Bazár fesztiváljában, hogy idén először a gyerekekre is kiemelten gondoltak a szervezők. Amíg a szülők a koncerteket hallgatják, a kisebbek tematikus programokon vehetnek részt: készíthetnek különböző hangszereket újrahasznosított anyagokból, gyárthatnak 3D-s képeslapot, kipróbálhatják, hogy milyen a dallamokra festeni, illetve családi kvíz is lesz.