Új programsorozat indul a tokaji borvidéken

Vágólapra másolva!
Új kulturális rendezvénysorozat indul Tokaj-Hegyalján. A Kereszturi estéknek nemcsak az a célja, hogy kiegészítő programot adjon a borturistáknak, hanem az is, hogy megakadályozza a fiatalok elvándorlását a borvidékről.
Vágólapra másolva!

Keresztúri esték címmel új programsorozat indul Tokaj-Hegyalján, Bodrogkeresztúron. Március végétől egészen őszig minden péntek estére kínálnak valamilyen kulturális eseményt, koncertet vagy színházi estet.

– mondta Kalocsai László, a Keresztúri esték egyik ötletgazdája. A kulturális programsorozat ugyanis jól kiegészíti a borturizmust.

A kikapcsolódás mellett a Keresztúri esték további célja,

  • hogy egy magyar–magyar találkozási pont legyen, hiszen a műsorukban sok felvidéki és hazai színház és zenei együttes kap helyet.
  • Kassa és a tokaji borvidék évszázadokon keresztül kapcsolódott egymáshoz, az egykori együttműködést és kapcsolatokat szeretnék helyreállítani.
  • a segítség és támogatás, hiszen az 1000 forintos jegyekből származó bevételt a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel.

Kalocsai László hozzátette, hogy már májustól vannak különböző események a borvidéken, például a tokaji Fesztiválkatlan, ám azok főként szombati programot jelentenek. A Keresztúri esték ezért péntek esti kikapcsolódást kínál, hogy a vendégek egy nappal hamarabb ellátogassanak Tokaj-Hegyaljára, illetve az egész hétvégére találjanak maguknak programot.

A kulturális kínálat színesítése a helyieknek is szól - mondta Kalocsai László.

Nagyon fontos, hogy a fiatalok ne menjenek el a borvidékről,

vagy mások költözzenek oda, de 20-30 év múlva is legyen olyan ember, aki borászattal foglalkozik. Ehhez nagyon fontos a megfelelő életminőség, ezért elindítanának egy életpálya programot, és a kulturális lehetőségek is nagy szerepet játszanak.

Az esteknek a bodrogkeresztúri Henye Borbár ad otthon, ahol az előadások finom borok és pazar tokaji panoráma mellett élvezhetők.

Programok májusig

március 31.: Megnyitó. Dzsesszkoncert: Gyárfás István trió feat. Elek István & Molnár Enikő

Április 7.: Szeretettel. Szvorák Katalin és Kudlik Júlia estje

Április 14.: Költészet napja. Földes László Hobo: Tudod, hogy nincs bocsánat – József Attila versei

Április 21.: ForYouAcapella énekegyüttes, Felvidék

Május 5.: Francia sanzonest. Szeder-koncert

Május 12.: Szűcs Gabi és a Stereo Swing koncertje

Május 19.: Rege a tűzről és jácintról, Nagy László műve nyomán. Kiss Szilvia, Gál Tamás és a Kor-Zár verséneklő együttes, Felvidék

Május 26.: Kassa, a szerelem városa – sanzonest. A Kassai Thália Színház vendégjátéka