Budapestre jön a Metallica

Vágólapra másolva!
A Metallica ma bejelentette Hardwired... To Self-Destruct című új albuma világ körüli turnéjának európai állomásait. A turné Budapestet is érinti: 2018. április 5-én lesz Metallica-koncert az Arénában.
Vágólapra másolva!
Forrás: Live Nation

A turné két bulival indul Amszterdamban, a Ziggo Dome-ban, szeptember 4-én és 6-án. A teljes európai koncertkörúton – így Budapesten is – a norvég Kvelertak lesz az előzenekar. A koncerthelyszínek listája végleges, nem kerülnek be további fellépések a turnéba.

Belépőket először a hivatalos Met Club-tagok tudnak vásárolni március 21-én, kedden 10 órától, 24 órán keresztül. Minden tag maximum 2 jegyet vásárolhat. A hivatalos jegyértékesítés a teljes turnéra március 24-én kezdődik, erről további részletek a www.metallica.com oldalon találhatóak.

Minden megvásárolt koncertjegy mellé ajándék Hardwired...To Self-Destruct album jár,

választhatóan digitális vagy CD-formátumban – ha olyan rajongó veszi a jegyet, akinek már ott van a gyűjteményében az album, ez a lehetőség átruházható lesz majd.

A zenekarral közösen a CID Entertainment három különböző VIP-csomagot is ajánl a koncertekre, amelyek a prémiumjegyek mellett további különleges élményeket és szolgáltatásokat tartalmaznak. VIP-jeggyel kapunyitás előtt lehet majd bejutni az Arénába, meg lehet nézni a Memory Remains elnevezésű zenekari kiállítást, vagy ami a legfontosabb:

akár lehetőség nyílik találkozni a Metallica tagjaival.

A Hardwired...To Self-Destruct című album 2016. november 18-án jelent meg a banda saját kiadója, a Blackened Recordings gondozásában, és

rögtön a slágerlisták első helyére ugrott az egész világon.

Több mint 800 ezer példány kelt el belőle csak az első héten.

Többek között az alábbi kritikákat kapta az album:

"A Metallica felvállalta a felnőttkort, visszanyerte zenéje keménységét, miközben elhagyja a fiatal banda kontrollálhatatlan imidzsét" – írta a The New York Times.

"A Metallica Hardwired anyaga felvillantja a jó kis nyolcvanas évekbeli terrort" – így a Rolling Stone magazin.

– írta a Kerrang!

"A Metallica még egyszer le tudott tenni az asztalra egy olyan albumot, ami milliók életét és hangulatát határozza meg" – jelent meg a San Jose Mercury Newsban.

A The Guardian egyenesen így fogalmazott:

"A Metallica elkészítette az elmúlt 25 évük legjobb lemezét."

A zenekar már a saját honlapján is megosztotta a koncertturné állomásainak listáját, ahol Budapest is szerepel:

A budapesti koncertre jegyek a turné többi állomásával egy időben, március 24-én, 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.