Megjelent Boros Misi első lemeze

Boros Misi interjú
Boros Misi interjú
Vágólapra másolva!
A Virtuózok felfedezettjének első lemezén a tavaly november 15-én, a Müpában adott koncertje hallható, ahol a Nemzeti Filharmonikusokkal lépett színpadra.
Vágólapra másolva!

"Nekem ez nagyon nagy dolog; Scarlattitől, a barokk kortól Bartókig

- mondta el a lemezmegjelenésről a 13 éves zongoraművész.

A Boros Misi önálló koncertje címet viselő lemezen négy Chopin-mű mellett Bach és Beethoven egy-egy darabja is hallható, a második korongra pedig Mozart zongorakoncertje került, amelyet a Nemzeti Filharmonikusokkal együtt adott elő. A hétköznaponként három, hétvégén akár napi hét órát is gyakorló ifjú zongoraművész kiemelte: jelenleg Chopin "nagy és nehéz művét", az f-moll zongoraversenyt tanulja, amelyet a tervek szerint őszi, téli és jövő tavaszi koncertjein hallhat majd a közönség.

Boros Misi Fotó: Mudra László - Origo

A lemezt a Virtuózok az Amazonon fogja terjeszteni, de elérhető lesz az iTuneson valamint a Deezeren is.

Boros Misiről egyébként hétfőn közölt cikket a brit Guardian, amelyben a csodagyerekként emlegetett fiatal művész eddigi pályafutásáról, illetve a sportok - azon belül is a labdarúgás és a Forma-1 - iránti rajongásáról is írtak. A cikk konklúziója az volt, hogy "a világ zeneszerető közönsége kétségtelenül hallani fog a jövőben róla".

A 2003-as születésű Boros Misi 2014-ben, a legfiatalabbak korosztályában nyerte meg a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatóját.