Az Arénában ad nagykoncertet a Fonográf jövőre

Budapest, 1977. április 6.
A Fonográf együttes (b-j): Szörényi Szabolcs, Móricz Mihály, Tolcsvay László, Bródy János (ül) Németh Oszkár és Szörényi Levente.
MTI Fotó: Bara István
Szörényi Szabolcs, Móricz Mihály, Tolcsvay László, Bródy János (ül) Németh Oszkár és Szörényi Levente
Vágólapra másolva!
Nagykoncertet ad jövő februárban a Fonográf, a countryzene magyar úttörője. 
Vágólapra másolva!

2018. február 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a Fonográf, a magyar countryzene úttörője. Az együttes még 1974-ben alakult, a felbomlott Illés tagjaihoz, Szörényi Leventéhez, Szabolcshoz és Bródy Jánoshoz csatlakozott - a már kibővült - Tolcsvay Trióból Tolcsvay László, Móricz Mihály és Németh Oszkár.

A Fonográf: Szörényi Szabolcs, Móricz Mihály, Tolcsvay László, Bródy János, Németh Oszkár és Szörényi Levente Forrás: MTI/Bara István

Magyarországon összesen

7 nagylemezük jelent meg,

de jelent meg Fonográf-nagy- és kislemez korábban Hollandiában, Angliában és Lengyelországban is. Elsősorban a countryzenéhez sorolják a Fonográfot, de ezt - főleg Magyarországon, ami jó távol esik az irányzat hazájától, - nem kell kőbe vésett tényként kezelni, mivel rengeteg stílus hatása érződik a zenéjükön. Emellett kétségtelen, hogy az 1979-es MIDEM-en egyértelműen country zenekarként voltak jelen.

A február 16-ai koncertre 9900 és 19900 forint között mozognak a jegyárak. A Fonográf egyéként 1984-ben köszönt el a közönségtől. Egymás után három telt házas koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban. Ez után legközelebb csak 20 év múlva, 2004-ben álltak össze újra egy kisstadionos koncertre.