Tagadja a nemi erőszak vádját a lengyel metalbanda

Decapitated
SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 21: Vocalist Rafal "Rasta" Piotrowski of Decapitated performs at The Regency Ballroom on February 21, 2016 in San Francisco, California. (Photo by Miikka Skaffari/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Tagadja a nemi erőszak vádját a lengyel metalbanda, a Decapitated minden tagja. Útleveleiket bekérték, így biztosan Amerikában maradnak a decemberi tárgyalásig. 
Vágólapra másolva!

December 18-ára tűzte ki a lengyel metalbanda tárgyalását egy washingtoni bíróság. A Decapitated minden tagja ártatlannak vallotta magát az első meghallgatáson. Vagyis azt állítják, ők nem tartottak fogva egy fiatal nőt a turnébuszukon, és nem is erőszakolták meg mindannyian a busz mosdójában. Merthogy ezzel vádolta meg őket egy amerikai nő még szeptemberben.

Rafal Piotrowski, a Decapitated énekese egy 2016-os koncertjükön, San Franciscóban Forrás: Getty Images/FilmMagic/Miikka Skaffari

Állítólag egyik, Washington állambeli koncertjük után két nőt is felhívtak a turnébuszukra még augusztus végén. A nők azt mondták, egészen addig jól érezték magukat, míg egyikük mellét el nem kezdte fogdosni a zenekar dobosa. Ezután állítólag teljesen megváltozott a hangulat a buszon. A zenekar tagjai már csak egymással beszéltek, ráadásul lengyelül. A két nő ekkor

el akart menekülni, de lefogták őket,

sőt, egyiküket az énekes bevitte a mosdóba, ahol aztán a zenekar minden tagja megerőszakolta. Eközben a másik nő meg tudott szökni, miután ágyékon rúgta azt a zenészt, aki épp lefogta. A nő beült a kocsijába, és kétségbe esve elhajtott. Útközben találkozott egy rendőrrel, de az jó ideig nem tudott segíteni, mert a nő nem tudta megmondani, pontosan hol volt a busz. De mivel a nők tudták a zenekar nevét, hisz a koncerten is ott voltak, nem volt nehéz megtalálni őket.

A Decapitated tárgyalását december 18-ra tűzte ki a bíróság, és már előre jelezték, hogy a tárgyalási sorozat átnyúlik majd 2018-ra. A bíróság 100 ezer dolláros óvadékot határozott meg, és természetesen bekérte a zenészek útleveleit is. A Decapitated ügyvédjei egyelőre annyit mondtak, hogy a zenekar tagjai egytől egyig büntetlen előéletűek. Sem Lengyelországban, sem az Egyesült Államokban nem volt még dolguk a törvénnyel. Ezen kívül azt is mondták, hogy vannak olyan szemtanúik, akik majd cáfolni fogják a két nő állításait - írja a Stereogum.