Megvan, hogy kik játszanak Donald Trump beiktatásán

"3 Doors Down" live in Munich MUSIC CELEBRITY television show STAR performer show ARTIST live mode
3 Doors Down live on stage on 24 October 2016 in Munich, Zenith. The image shows singer Brad Arnold. *** Local Caption *** | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Közzétették, hogy kik lépnek fel a megválasztott amerikai elnök beiktatásán és a ceremónia elé szervezett koncerten. A nagy nevek hiányoznak, sokan inkább a tüntetést választották.
Vágólapra másolva!

Korábban arról érkeztek a hírek, hogy az igazán nagy sztárok visszautasították, hogy részt vegyenek a beiktatás körüli ünnepségeken, Donald Trump csapata azonban tagadta, hogy nehezen találnak fellépőket.

A Vulture összeállítása szerint viszont Elton John, Céline Dion, Andrea Bocelli és a Kiss is elhajtotta őket. Hozzájuk csatlakozott Moby, aki saját bevallása szerint csak nevetett azon, hogy felkérték a beiktatási bál egyik fellépőjének.

Hiányoznak a sztárok

Mostanra már biztossá vált, hogy

a countrysztár Toby Keith és a 3 Doors Down zenekar fog játszani

a Make America Great Again! Welcome Celebration névre hallgató, a washingtoni Lincoln-emlékműnél rendezett ingyenes koncerten. Az énekesnő és színésznő Jennifer Holliday az utolsó pillanatban mondta vissza a részvételt, miután a rajongói felháborodtak azon, hogy őt is megnevezték a fellépők között.

A magyar olvasóknak a rövidke listából a 3 Doors Down lehet a legismerősebb, amely egy 1996-ban alakult rockzenekar Mississippi államból. A 2000-es években voltak igazán sikeresek, Kryptonite című számukkal váltak világhírűvé. Azóta több tagcserén ment keresztül a zenekar, a basszusgitárosukat például azért küldték el, mert közúti balesetben elkövetett emberöléssel vádolták meg. A 3 Doors Down Instagram-oldala szerint rajtuk kívül például DJ Ravidrums és a The Piano Guysnak nevezett formáció is zenélni fog a koncerten.

A színész Jon Voight, aki Donald Trump legnagyobb névnek számító támogatója Hollywoodból, szintén ott lesz a csütörtöki koncerten, és maga Donald Trump is beszélni fog.

A január 20-i beiktatási ceremónián az America's Got Talentben feltűnt szoprán, Jackie Evancho, egy, a hasonló ünnepségeken rendszeresen szereplő mormon kórus (The Mormon Tabernacle Choir) és a Rockettes nevű tánccsoport fog szerepelni. Igaz, a Mormon Tabernacle Choir és a Rockettes tagjai közül nem mindenki örül a fellépésnek.

Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy a Barack Obama beiktatása előtt rendezett koncerten Beyoncé, Mary J. Blige, John Bon Jovi, John Legend, Shakira, Bruce Springsteen, a U2 és Stevie Wonder is színpadra lépett – hogy csak a leghíresebbeket említsük. De magán a beiktatási ceremónián is rengeteg sztár részt vett.

Akik inkább a tiltakozást választották

Ha a fellépéssel nem is,

protestálással több sztár is készül a beiktatásra.

A ceremónia előtt New Yorkban tartanak felvonulást, amelyen a színész Mark Ruffalo és a dokumentumfilmes Michael Moore is részt vesz. Mark Ruffalo úgy fogalmazott, hogy ezzel jelezni akarják, hogy mindenáron megvédik azokat az értékeket, amelyekben hisznek.

Egy nappal a beiktatás után pedig Washingtonban tartják meg a Women's Marchot, azaz a nők menetét, amelyre több százezer résztvevőt várnak, és

könnyen lehet, hogy az egész beiktatás legnagyobb eseménye lesz.

Már számos sztár, köztük Katy Perry, Amy Schumer, Scarlett Johansson, Cher, Julianne Moore, Frances McDormand és Patricia Arquette is jelezte részvételét.