Popsztárok kritizálják a Grammy-díjat

Kanye West
LOS ANGELES, CA - AUGUST 30: Vanguard Award winner Kanye West speaks onstage during the 2015 MTV Video Music Awards at Microsoft Theater on August 30, 2015 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kanye West, Justin Bieber és Drake sem akar elmenni az idei Grammy-díjkiosztóra, pedig mindegyiküket több kategóriában is jelölték. Az egyik a fekete, a másik a fiatal zenészeket hiányolja a jelöltek közül, és van, aki szerint teljesen lényegtelen, ki kap Grammyt és ki nem. 
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, a nagyobb sztárok közül többen nem jelennek meg a február 12-ei Grammy-díjkiosztón. Méghozzá nem idő hiányában maradnak távol, hanem egyértelműen protestálnak. A TMZ három ilyen popsztárról tud, aki kifejezetten nem akar elmenni - az okokat is begyűjtötte a portál.

Nem lehet biztosan tudni, miért nem jelölték Frank Oceant Forrás: AFP/NurPhoto/Cheriss May

Ha odavesszük a szándékosan távolmaradók közé Frank Oceant, akkor valójában négyen vannak. Ő az, aki ilyen-olyan indokokkal, vagy menedzseri elbambulás, de az is lehet, hogy szándékos nemtörődömség miatt miatt nem adta le időben az anyagát a bizottságnak. Oceant tehát nem jelölték. Kanye West pedig éppen miatta kezdett tavaly fenyegetőzni, hogy ő bizony nem megy el a díjkiosztóra, ha barátja lemezét nem jelölik. Ebből

gyanítható, hogy mulasztás van a háttérben,

mivel ha tudta volna, hogy Ocean szándékosan nem ad le anyagot, akkor ő sem kezd fenyegetőzni, hogy nem megy el, ha nem jelölik a barátját. Nehéz elképzelni, hogy félreértették egymást.

Frank Ocean verziója a távolmaradással kapcsolatban már az, hogy

a Grammy egy szörny, ami nem képviseli a fiatal előadókat

- ezt már novemberben mondta a New York Timesnak adott interjújában. Azt állította, hogy a Grammy nosztalgiával van átitatva, és a szervezet nem foglalkozik az olyanokkal, mint ő.

A 21 Grammyjével rekorder Kanye West Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevork Djansezian

Az igazi protestálók névsorát Kanye West vezeti. Aki ugye Frank Ocean miatt kezdte a tiltakozást, egyébként pedig azért is haragszik a Grammyt gondozó The Recording Companyre, mert hiába neki van a legtöbb Grammy-díja (21), ha eddig

rendre alul maradt, ha fehér előadóval versenyzett a díjért.

Aztán ott van Justin Bieber, aki Oceanhöz hasonlóan a fiatal előadókat hiányolja a jelöltek közül, és ezért a rendező szervezetet teszi felelőssé. A TMZ-hez eljuttatott információk szerint hiába jelölik idén 4 díjra, ő is távol marad. És ott van Drake is, akinek 8 jelölése van, de állítólag inkább európai turnéjára koncentrál az ünneplés helyett. Azt a TMZ is hangsúlyozta, hogy az információik ellenére előforulhat, hogy az említett sztárok mégis megjelennek a díjkiosztón.