Gerillakoncertet tartanak a villamoson

Meszecsinka, interjú, Oláh Annamária, Biljarszki Emil
Vágólapra másolva!
Az idén immáron másodszor megrendezett világzenei fesztivál felvezető gerillakoncertjén a Meszecsinka zenél az utasoknak csütörtökön este a 47-49-es villamoson.
Vágólapra másolva!

A magyar és bolgár népzenében gyökerező muzsikát játszó Meszecsinka koncertje 19 órakor kezdődik a 47-49-es villamoson. Az utazóközönséget a Móricz Zsigmond körtéri megállótól a Deák Ferenc téri végállomásig szórakoztatják.

Meszecsinka: Oláh Annamária, Biljarszki Emil Fotó: Mudra László - Origo

Az idei Budapest Ritmo showcase napját, ahol a fiatal, feltörekvő tehetségek fellépési lehetőséghez juthatnak, a Szimplában tartják október 5-én. A rendezvény október 6. és 8. között az Akvárium Klubban várja a világzene iránt érdeklődőket.

Ahogy arról már korábban írtunk, számos magyar és nemzetközi fellépő mutatkozik be a magyar közönség előtt a főváros szívében a CAFe Budapest és a Hangvető szervezésében.

A showcase koncerten a Meszecsinka mellett másik két magyar formáció, az EtnoRom és a Csángálló is fellép.

A Meszecsinka 2009-ben alakult, két évvel később pedig megnyerte a Folkbeats elnevezésű világzenei tehetségkutatót. Ezt követően 2013-ban Észak-Amerikában turnézott a formáció. A zenekarnak eddig három lemeze jelent meg.