Hiphoppal kevert pszichedelikus napja lesz a Szigetnek hétfőn

Programajánló, George Ezra
Vágólapra másolva!
Nagy nevek tekintetében visszafogott, de nagyon érdekes és ígéretes programja lesz hétfőn a Dan Panaitescu Nagyszínpadnak a Szigeten. A programot délután négykor George Ezra kezdi, aki sokak szívét rabolhatja majd el búgó hangjával, és tőle egészen a Major Lazer elektronikus triójáig jutunk estére. Az A38 színpadán pedig a pszichedéliáé lesz a főszerep.
Vágólapra másolva!

Jó kezdéssel lehet számolni hétfőn a Nagyszínpad programjában. Ugyan a délután négy óra soha nem szerencsés, de valószínűleg George Ezra hamar feledteti ezt a közönséggel. A brit előadó még csak 24 éves, mégis nagyon magabiztosan játssza az amerikai hangzású folkrockos szerzeményeit. Saját bevallása szerint

Bob Dylan jelenti neki az egyik legfontosabb inspirációt.

George Ezra egyik fellépésén Forrás: AFP/Paul Bergen

Igaz, Ezra mély és komoly orgánumát hallva eszünkbe sem jut, hogy kinek a munkásságából meríthet ez a srác. Sokkal inkább az, hogy lehet ilyen baromi jó, ilyen fiatalon, ráadásul már négy éve működget a fiú, és rendre hozza a több tíz- vagy százmilliós letöltéseket a YouTube-on.

Ezra után honfitársai, a Glass Animals veszik át a nagyszínpadot. Ők sem tegnap kezdték, de nem is 10-20 éve. Az együttest még 2010-ben az egyetemen alapították, és első kislemezüket két évvel később adták ki. Chilles zenéjük jó pihenést jelenthet majd Ezra után. Az észak-ír Two Door Cinema Club szintis indie rockja után, 21:30-kor kezd a Nagyszínpadon a Major Lazer, ahol egész biztos elszabadul a pokol. A bulizene királyai nem először lépnek fel a Szigeten, legutóbb 2015-ben játszottak itt.

Gabriel Winterfield, a Jagwar Ma énekese Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Az A38 színpadán jó bulit ígér 18:30-tól az ausztrál Jagwar Ma, amelyik

pszichedelikus zenéjével ringathatja majd

a közönséget. A zenekar 2011-ben alakult, két évvel később jött ki első lemezük, ami már a brit albumlistára is felkerült. Két évvel ezután, 2015-ben pedig már a Tame Impala nevű, szintén ausztrál bandával turnéztak. A színpad esti nagy show-ja a német Marteriáé lesz. A német rapper 20:15-kor kezd, és a kemény, elektronikus alapokra rábömbölt német rap biztosan betalál majd. Utána következik a kanadai Mac DeMarco, aki a Marteria után elfáradtakat tudja elringatni a pszichedéliát súroló, csengő-bongó zenéjével. Aztán a Long Beach-i rapper, Vince Staples szókimondó szövege pofozza fel álmukból a ringatózni vágyókat.

A világzenei színpad környékén valószínűleg egész hétfőn megy majd a buli, de szinte biztos, hogy a 21:30-kor kezdő Pannonia Allstars Ska Orchestra mozgatja meg aznap a legtöbb embert. Előttük a New York-i Klezmaticsre lehet melegíteni, akik a világ egyetlen, Grammy-díjas klezmer együttese.

A Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadán hétfőn a FISH! és az Irie Maffia játszik a legjobb sávban. A FISH! 21:30-kor, a Maffia pedig 23:15-kor kezd majd a színpadon, ahol kizárólag magyar együttesek lépnek fel.