Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dupla koncertet ad Budapesten Roby Lakatos

Roby Lakatos
Vágólapra másolva!
Roby Lakatos „a cigány hegedűsök királya"-ként emlegetett Bihari János leszármazottja, legendás hegedűs család sarja, aki maga is örökölte ősei virtuozitását és stílusbeli sokoldalúságát. A szakújságírók egyenesen Paganinihez hasonlítják. Don Heckman, a Los Angeles Times újságírója pedig azt írta róla egyik cikkében, hogy ha annak alapján fizetnék őt, hogy hány hangot szólaltat meg egy előadás alatt, ő lenne a világ leggazdagabb zenésze.
Vágólapra másolva!
Roby Lakatos Forrás: Art Anzix Színház

A hegedűvirtuóz hatévesen, a Dankó Pista emlékkoncerten már a művész hangszerével lépett fel, tizenegy éves korában pedig már Járóka Sándor zenekarában játszott. 1984-ben Belgiumba szerződött, és tizenkét évig játszott Brüsszelben a Les Ateliers de la Grand Ile klubban. Ott alakult ki

a klasszikus zene, a magyar cigányzene, a magyar népdalok és a jazz ötvözetéből álló, saját stílusa.

Roby Lakatos maga is zeneszerző, hegedűsként pedig szenvedélyes improvizatőr, és különleges előadói képességével, zenei iránti alázatával is kitűnik.

Amerikai és német szerződéseinek köszönhetően

egészen fiatalon utolérte a világhír:

Európa, Ázsia és Amerika szinte minden nagy előadótermében és fesztiválján megcsillogtatta már tudását. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal ismerkedhetett meg, mint Stéphane Grappelli, Esa-Pekka Salonen, Maxim Vengerov vagy Zubin Mehta. Yehudi Menuhin pedig egyenesen a pártfogásába vette, és mentorként segítette.

A hegedűvirtuóz világzenész augusztus 6-án előbb 15 órakor, majd 18 órakor áll színpadra a Marriott Hotel Budapest báltermében.

A La Passion című nagylemezen szereplő, változatos dalok a koncert szervezői szerint jól tükrözik a művész zenei szabadságát és egyedülálló energiáit, így ígéretük alapján garantált a fantasztikus hangulat. A koncert a Danubius Music menedzselésével, az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről