Hajléktalanok énekelték tele a világ egyik leghíresebb koncerttermét

Dallas Street Choir
Vágólapra másolva!
Texasi és New York-i hajléktalanok kórusa lépett fel szerdán a híres New York-i koncertteremben, a Carnegie Hallban.
Vágólapra másolva!

A Dallas Street Kórus 2015 óta működik, tagjai olyan városi hajléktalanok, akik az utcán vagy átmeneti szállásokon élnek. A szerdai koncerten a texasi kórus 20 tagjához egy manhattani átmeneti szállás

17 lakója is csatlakozott.

Michael Brown, a dallasi kórus egyik tagja azt mondta, „Lehet, hogy hajléktalanok vagyunk, de van hangunk. Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy továbbra is él bennünk a remény, és nem is hal meg soha.” Brown egyébként egy hegyoldalban él, ha pedig nagyon esik az eső, akkor az egyik dallasi híd alatt húzza meg magát.

A kórus karnagya, Jonathan Palant a Carnegie Hall-beli fellépésre több hírességet is meghívott. A hajléktalanokkal együtt lépett fel Frederica von Stade mezzo-szoprán, Harolyn Blackwell szoprán, és ott volt Jake Heggie és Stephen Schwartz zeneszerző is, akik olyan Broadway-slágereket írtak, mint a Godspell, a Pippin vagy a Wicked.

Jonathan Palantban néhány éve merült fel a kórus megszervezésének ötlete, amikor önkéntesként dolgozott egy hajléktalanokról gondoskodó szervezetben. Azt mondta, „a kórus tagjai jönnek és mennek, nem is mindig tökéletes a hangzás, de szívből énekelnek”. A Carnegie Hallban 126 éves fennállása óta

még soha nem lépett fel fedél nélküliekből álló zenei együttes.

A szerdai koncertre egységesen 25 dollár volt a belépő. A befolyó összeget hajléktalan szervezetek támogatására szánják. A New York-i fedél nélküli szolgálat az ott élő hajléktalan közösség tagjainak biztosított néhány ingyenjegyet.