Beyoncé így fektet mások jövőjébe

Beyonce zene ének
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Beyonce poses in the press room at the 59th GRAMMY Awards at Staples Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Jason LaVeris/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Beyoncé többek között jótékonykodással ünnepli egy éve megjelent, Lemonade című albumát. Bejelentette, hogy ösztöndíjjal támogatja a szabadon gondolkodó kreatív nők tanulmányait négy felsőoktatási intézményben.
Vágólapra másolva!

Formation Scholars Award néven ösztöndíjat hozott létre Beyoncé. A bejelentést legutóbbi, Lemonade című albumának első évfordulójára időzítette. Az ösztöndíjjal felsőoktatási intézményekben tanuló nőket fog támogatni. Négy intézményt szemelt ki a célra: a bostoni Berklee Zeneművészeti Főiskola, a New York-i Parsons Tervezőiskola, a washingtoni Howard Egyetem és az atlantai Spelman Főiskola hallgatónői kaphatják meg az ösztöndíjat.

Beyoncé kezdeményezése mellé a korábbi First Lady is beállt Forrás: FilmMagic/2017 Jason LaVeris/Jason Laveris

A lényeg tehát az, hogy a támogatással ezek a hallgatók az álmaik és szenvedélyeik által meghatározott úton maradhassanak, persze az oktatási rendszeren belül. A közlemény szerint az ösztöndíj egyelőre a 2017-18-as tanévre vonatkozik, és

intézményenként egy-egy hallgató kaphatja meg.

Arról, hogy majd kiknek érdemes pályázniuk, csak a közleményben megfogalmazott szándékból lehet következtetni. Az áll a szövegben, hogy olyan nőket akarnak támogatni, akik nem félnek a kategóriákon kívül gondolkodni, bátrak, tudatosan kreatívak és magabiztosak. Ezen kívül azért van konkrétabb megkötés is: csak kreatív művészeti, zenei, irodalmi vagy afro-amerikai kultúráról szóló képzésen résztvevők pályázhatnak.

Az ösztöndíj elnevezése Beyoncé tavalyi, a Lemonade albumot bemutató The Formation világkörüli turnéjának nevéből jön. A kezdeményezést a korábbi Frist Lady, Michelle Obama a Twitteren üdvözölte.

A bejegyzéshez azt írta: "mindig inspirálnak a hihetetlenül erős jótékonysági megoldásaid. Példakép vagy mindannyiunk számára. Köszönöm, hogy hozzájárulsz a lányaink jövőjéhez."