Premier! Az Origón debütál a Honeybeast új albuma

Honeybeast
Vágólapra másolva!
Március 18-án az Akváriumban lesz először hallható a Honeybeast legújabb albuma élőben. A zenekar új lemeze saját bevallásuk szerint minden eddigit felülmúlóan tömény lett. A teljes album meghallgatásával nem kell a lemezbemutató koncertig várni: az Origón ugyanis már most elérheti az összes számot.
Vágólapra másolva!
Honeybeast Forrás: Gold Record

A Honeybest új albumával a több rádiós sláger kitermelt aranylemez, a Bódottá által képviselt vonalat folytatja. A Súlytalan illeszkedik abba a hangzásvilágba, amely az énekesnő, Tarján Zsófi érkezése óta alakult ki.

A közel 40 perces lemezre tíz dal került fel, és a zenekar tagjai hangsúlyozzák: töltelékszám még csak véletlenül sincs köztük.

„Mindegyik nagyon a szívünkből jött. Körülbelül ötven dalötletből válogattunk, így tényleg egy nagyon átgondolt kivonat jött létre" – mondta Bencsik-Kovács Zoltán szerző, gitáros, aki saját bevallása szerint folyamatosan ír dalokat - az iskolában, ahol tanít, ha éppen szünet van, a kocsiban, otthon és a stúdióban, a felvételek közben is.

Az új albumon a hangsúly a kevéssé elektronikus irány felé tolódik: a dobalapok és a kíséret nagy részét élőben rögzítették olyan művészek közreműködésével, mint például Bujtor Balázs hegedűművész.

Nagyon sokat érett énekesként az elmúlt években. Volt, hogy egy improvizációját hagytuk benne egy dalban, annyira jól sikerült, de olyan is előfordult, hogy feléneklése közben szállt meg az ihlet, hogyan véglegesítsek egy nótát" – tette hozzá Bencsik-Kovács Zoltán.

A dalok témái maradtak ugyanazok, amelyeket a közönség már megszokhatott a Honeybeasttől: magánéleti zűrök-zavarok, egy-két társadalomkritikus eszmefuttatással megfűszerezve. Azonban a zenekar arra törekedett, hogy

az érzelmi skála viszont szélesebb legyen, mint valaha,

és a drámai mélységek mellett még nagyobb kontrasztot alkossanak a magaslatok.

A Honeybeast magát igazi magyar zenekarként definiálja, akik nemzetközi szintű, korszerű, trendi megszólalást produkálnak. A Súlytalan-ról az első rádiós single az Így játszom című dal, amely március 1-én este, a Fonogram-díjátadón hallható majd először élőben. A teljes lemez anyagát március 18-án táncolhatja-énekelheti végig a közönség az Akváriumban.

Meghallgatni pedig itt, nálunk, az Origón lehet először: