Középiskolásoknak hirdetett pályázatot Müller Péter Sziámi

Müller Péter Sziámi
Vágólapra másolva!
Dalfeldolgozó pályázatra hívja Müller Péter Sziámi a középiskolásokat. Zenekarának egyik kedvenc dalát kell feldolgozni, előadni, videóra rögzíteni. A zenekar minden segítséget megad, és persze a végén jutalmazza a legjobbakat. 
Vágólapra másolva!

A Fel! Dolgozás! Szeretni még pályázat ötlete egy kedves meglepetésből jött. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar a tatabányai Árpád Gimnáziumban lépett fel. A diákok pedig meglepetéssel várták őket: egy szál gitárkísérettel előadták az együttes Szeretni még című dalukat, majd el is küldték nekik az erről készült videofelvételt.

A zenekar akkor találta ki a pályázatot, mikor nem sokkal a tatabányai meglepetés után két budapesti iskolától is kaptak hasonló videót. A pályázat feltételei egyszerűek. A Szeretni még című szám videóra rögzített feldolgozását kell elkészíteni. Nevezési díj nincs, a feldolgozás pedig bármilyen lehet. Akár kórusos, rockos, operás, zenakari, egyedi, teljesen mindegy. A lényeg, hogy

a szövegnek az eredeti énekdallammal kell elhangoznia.

A másik feltétel pedig az, hogy középiskolás korú, tehát 14-19 éves diákok adják elő. És - ahogy az eredeti dal is szól, tehát - magyar nyelven. A zenekar a határokon túl élő diákok jelentkezését is szívesen és persze azonos feltételekkel várja.

A zenekar a kottát és az akkordokat ide töltötte fel. A videó minősége nincs megkötve, így akár mobiltelefonnal készített verziókkal is lehet készülni. A kész videókat a YouTube-ra kell feltölteni, és fontos, hogy "nem listázott"-ként kerüljenek fel. A videó linkjét pedig az andfriends.szeretnimeg@gmail.com emailcímre várják. (Bármilyen, a pályázattal kapcsolatos kérdések esetén is használható ez a cím.) A levél tárgya a kiírás szerint legyen SZERETNI MÉG, és a levélben fel kell tünteni a készítőket. Egyénileg, csoportosan, de akár teljes osztállyal is lehet indulni. A beküldési

határidő: 2017. április 30.

A legjobban sikerült feldolgozások értékes díjakat kapnak. Például Roland GO:KEYS szintetizátort, nagy értékű Cserépváros kézihangszer-összeállítást, egy kétnapos osztálykirándulás teljes költségét, 4 db heti bérletet a 2017-es Sziget Fesztiválra, 4 db heti bérletet a 2017-es VOLT Fesztiválra, egyéves állandó belépőt a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjeire. A legjobban megszólaló zenekarnak pedig stúdiófelvétel és lyric videóklip lesz a jutalma. Emellett pedig

felléphetnek idén a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén.

A videókat egy zsűri értékeli majd, ami a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar tagjaiból és más szakmai résztvevőkből áll. Tagjai: Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Roszik Hella, Winterverber Csaba, Angler Ákos, valamint Bérczesi Róbert (hiperkarma), a dalban éneklő (és fütyülő) Baka Rebeka, Gerendai Károly (Sziget), Lobenwein Norbert (VOLT), Tóth Csaba (Roland East Europe Kft.). Kakukktojás különdíjban részesítik a középiskolás korosztályon kívül eső (idősebb vagy fiatalabb) pályázóktól érkező munkák legkiválóbbját.

A pályázat eredményhirdetése és díjátadója a Müller Péter Sziámi AndFriends május 12-i, budapesti koncertjén lesz a Dürer Kertben.