Ezeket a programokat ne hagyja ki a hétvégén

Total Records, Capa központ, Kiállítás, Fotó, 2016. 06. 15. Capa központ Fotó Lemezborító Total Records kiállítás
Total Records – Lemezborítók: fotográfia és zene című kiállítás Capa központban. 2015.06.15.
Vágólapra másolva!
Most már tényleg bele kell törődnünk, hogy véget ér a szabadtéri koncertek időszaka, az őszi kulturális fesztiválszezon pedig még nem indult be teljes gőzzel, de azért az első októberi hétvége is tartogat érdekes programokat a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Koncert

Október első napja Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére vált a zene világnapjává, amelyet szombaton számos komolyzenei koncerttel ünnepelnek a fővárosban, de lesznek gyerek- és családi programok is. A Magyar Rádióban például Zenei evolúció címmel tartanak zenés időutazást, és ingyenes koncertet adnak a Zeneakadémia ifjú művészei is.

Az elektronikus zene rajongói is örülhetnek: az Akvárium Klubban a hétvégén már elstartol a Budapest Calling őszi/téli klubszezonja, az első vendég a német dj és producer Oliver Koletzki lesz szombaton.

Kiállítás

Már csak vasárnapig látható a Magyar Nemzeti Galéria Modigliani-kiállítása, a finisszázst pedig Párizsi éjszaka néven szombat este tartják. A múzeumban meghosszabbított nyitvatartás mellett tárlatvezetésekkel, előadásokkal, zenével és tánccal idézik meg a 20. század elejének, Modigliani Párizsának hangulatát.

Total Records - Lemezborítók: fotográfia és zene a Capa Központban Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Szintén már csak pár napig van nyitva a Capa Központ Total Records című, lemezborítókat bemutató kiállítása, amelyről korábban azt írtuk, hogy zene- és fotórajongóknak is kötelező.