Meghalt Daniela Dessi

2003. május 17-i fotó a címszerepet játszó Daniela Dessi olasz szopránénekesnőről Puccini négyfelvonásos operájának, a Manon Lescaut-nak a próbáján Sevillában.
Vágólapra másolva!
59 éves korában szombaton meghalt Daniela Dessi olasz szoprán, az észak-olaszországi Bresciában. Rákos volt. Partnere, Fabio Armiliato olasz tenor jelentette be a halálhírt.
Vágólapra másolva!

- írta Armiliato, aki több mint 15 éve élt együtt a szopránnal.

Daniela Messi betegsége miatt a közelmúltban kénytelen volt lemondani nyári fellépésit. Július végi Facebook-üzenetében azonban bizakodóan azt írta rajongóinak, hogy október 8-án találkozhatnak vele a loretói bazilikában rendezendő koncerten.

2003. május 17-i fotó a címszerepet játszó Daniela Dessiről Puccini négyfelvonásos operájának, a Manon Lescaut-nak a próbáján Sevillában. Forrás: MTI/EPA/EFE/Eduardo Abad

A Genovában született Dessi 1980-ban kezdődött karrierje során Verdi és Puccini operák szopránszerepeit énekelte a világ legnevesebb operaházaiban. A milánói Scala mellett rendszeresen fellépett a New York-i Metropolitan Operában, a Berlini Német Operában és a bécsi Staatsoperben. Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint a néhai Claudio Abbado, Ricardo Muti és Georges Pretre.