Szétkapkodják az amerikaiak az új Harry Potter-könyvet

Harry Potter, könyv, megjelenés,
A seller wearing the costume of Harry Potter sells the German language edition of "Harry Potter and the Half-Blood Prince", the sixth in the series of J.K. Rowling's blockbuster series of children's novels, during its release, 30 September 2005 around midnight in a bookstore in Munich. AFP PHOTO DDP/TIMM SCHAMBERGER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Két nap alatt kétmillió példányt adtak el a legújabb Harry Potter-könyvből. A Harry Potter és az elátkozott gyermeket szombat éjfél óta lehet kapni, és úgy néz ki, Amerikaiak is várták.
Vágólapra másolva!

Igaz, elmarad a legutóbbi, utolsónak szánt kötet sikerétől. A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2-ből már megjelenése első napján 8,3 millió példányt adtak el Észak-Amerikában.

Az új – és állítólag tényleg az utolsó – Harry Potter-kötet két nap alatti két milliós eredménye sem rossz, így is

a történelem leggyorsabban fogyó könyvei közé tartozik.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek a Londonban szombaton bemutatott kétrészes színdarab szövegkönyve, melynek megírásában a regényfolyam szerzőjén, J. K. Rowlingon kívül Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett.

harry potter cursed Forrás: Wikimedia Commons

A CNBC azt írja, hogy a könyv Rowling Pottermore portálján megjelent digitális változatának eladási adatait még nem közölték, azok még dobhatnak valamennyit a kétmillióra. A dráma a regényfolyam befejező története után 19 évvel játszódik. Harry Potter már

felnőtt férfi, három iskolás gyerek apja,

a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, Hermione Granger pedig Ron Weasley felesége.

A színházi mű a varázslótanonc történetének eddig elmondatlan részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél. A nagy érdeklődés övezte produkció a várakozások alapján az év legnagyobb londoni színpadi sikere lehet.