Drogtúladagolásban halhatott meg Prince

Prince
(FILES) This file photo taken on February 09, 2013 shows Musician Prince speaks onstage at the 55th Annual GRAMMY Awards at Staples Center on February 10, 2013 in Los Angeles, California. Pop icon Prince -- one of the most influential but elusive figures in music -- has died at his compound in Minnesota, entertainment website TMZ reported on April 21, 2016, citing unnamed sources. Local authorities said a death investigation was underway at Prince's Paisley Park complex, but did not give the identity of the fatality. / AFP PHOTO / KEVORK DJANSEZIAN
Vágólapra másolva!
Az 57 éves Prince holttestét otthonában találták meg csütörtök reggel. A legendás előadóművész karrierje során százmillió lemezt adott el, és hét Grammy-díjat nyert. Magyarországon 2011-ben lépett fel először és utoljára. Prince-ről nemcsak zenésztársai, de Barack Obama is megemlékezett. A legfrissebb információk szerint drogtúladagolásban halhatott meg.
Vágólapra másolva!

A CNN úgy tudja, a legendás előadóművész holttestére Paisley Park-beli otthonában a liftben találtak rá csütörtök reggel. A kiérkezők mentők próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A rendőrség vizsgálja halálának körülményeit.

Forrás: NORTHFOTO

A tmz.com celebportál legfrissebb információi szerint a világhírű zenészhez

akkor még sikerült megmenteni őt a haláltól. A Varietyn a diszpécser és az ismeretlen betelefonáló teljes beszélgetése olvasható.

Prince magángépe vészhelyzet miatt landolt az Illinois államban lévő Moline repülőterén múlt pénteken, néhány órával a sztár atlantai fellépése után. Alkalmazottai akkor azt mondták, hogy az énekesnek influenzája miatt kellett megszakítania a hazautat. A TMZ szerint ez a válasz megkérdőjelezhető, mivel a gép már csak 48 percre volt a célállomástól, amikor váratlanul le kellett szállnia.

Milliók gyászolják az énekest Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

A TMZ a Moline-ben kapott információkra hivatkozva azt írta: Prince-t azért kellett sürgősen kórházba vinni, hogy egy olyan injekciót adjanak be neki, amely tipikusan valamilyen ópiát hatását semlegesíti.
A források úgy tájékoztatták a TMZ-t, hogy az orvosok 24 órás kórházi tartózkodást tanácsoltak a sztárnak, ám amikor kiderült, hogy a kórház nem tud külön szobát biztosítani neki, Prince és kísérői úgy döntöttek, hogy távoznak. Az énekest három órával megérkezése után engedték el a kórházból, majd hazarepült.

A TMZ úgy értesült, hogy a zenész "korántsem volt jól", amikor távozott a kórházból.

A portál szerint a sztár halálának ügyében nyomozó minnesotai hatóságok a moline-i kórházból megpróbálják megszerezni a kezelés dokumentumait, amelyek segíthetnek a halál okának meghatározásában.

A TMZ közölte, hogy senkit nem tudtak elérni Prince környezetéből, így senki nem erősítette meg a Moline-ben szerzett információikat.

Az 57 éves többszörös Grammy-díjas és Oscar-díjas amerikai énekes holttestét Minneapolis egyik külvárosában lévő otthonában találták meg csütörtökön. Halálának okáról egyelőre nem adtak ki hivatalos közleményt, boncolását pénteken tartják.