Letörte a hírességeket Trump győzelme

amerikai elnökválasztás 2016
Singer Katy Perry arrives to speak in support of Democratic presidential nominee Hillary Clinton during election night outside the Jacob K. Javits Convention Center in New York on November 8, 2016. / AFP PHOTO / Kena Betancur
Vágólapra másolva!
Tegnap még a mosolygós, szavazós fotót posztolták magukról a sztárok a közösségi médiában, a választási eredmények napvilágra kerülése után viszont a döbbenet lett úrrá a Clinton mellett álló zenészeken.
Vágólapra másolva!

Korábban egy hosszabb cikkben már beszámoltunk arról, hogy a zeneipar nagy része szokás szerint a demokrata jelölt, Hillary Clinton mellett tette le a voksát. A közösségi médiában nagyon népszerű volt az ImWitHer (vele vagyok) hashtag, és tegnap is sorra készítették magukról szavazás előtt vagy után az ezzel ellátott képeket a hírességek.

We Got This!!!!!! H.R.C.

Madonna (@madonna) által közzétett fénykép,

Lady Gaga Hillary Clinton választási partijáról is több képet posztolt. Itt éppen a Csajok című sorozat sztárjával, Lena Dunhammel látható, aki szintén a demokrata jelölt elkötelezett támogatója volt. A választási bulin az este végére persze nagyon elromlott a hangulat.

Lovin it up with the ladies.!!! GO HILLARY #vote if your polls are still open. @lenadunham

#VoteHillary (@ladygaga) által közzétett fénykép,

Katy Perry, Hillary Clinton kampányának másik nagy támogatója szintén folyamatosan tudósított a Twitteren a választás estéjéről. Katy Perry kezdetben optimista volt, majd mikor kiderült, hogy Clinton veszít Trump ellen, azt írta, hogy "soha nem fognak minket elhallgattatni".

Ezt egy ilyen üzenet követte:

Madonna is azt üzente a Twitteren, hogy soha nem adják fel.

Lady Gaga – akinek Twitter- és Instagram-fiókja a Szavazz Hillaryre nevet kapta az utóbbi időben – csak annyit írt, hogy Amerika mondjon egy imát.

Cher jóval pesszimistábban reagált a vereségre.

– írta a Twitteren. Az énekesnő emellett WC-hez hasonlította az új amerikai elnököt – így utalt már Trumpra akkor is, amikor még csak jelölt volt.