A világ leghosszabb rockfesztiváljára készül Dunaújváros

Rockmaraton
Vágólapra másolva!
A szervezők szerint páratlan hosszúságú a héten kezdődő Rockmaraton, amely július 8-tól 17-ig várja a rock és a metálzene rajongóit Dunaújvárosba.
Vágólapra másolva!

Varga Zoltán, a fesztivál operatív szervezője mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy soha nem rendeztek még tíznapos fesztivál ebben a műfajban, hiszen az ilyen hosszúságú fesztiválok inkább a dzsesszre vagy a komolyzenére jellemzőek.

Varga Zoltán szerint nemcsak az időtartam, hanem a látogatottság is rekordot hozhat: a Rockmaraton Fesztiválra napi 5-7 ezer, összességében 65-70 ezer látogatót várnak.

A szervezők arról is beszéltek, hogy idén kifejezetten erős line-upot sikerült összeállítaniuk, amelyben

30 külföldi és több mint 100 magyar fellépő

kapott helyet. Varga Zoltán szerint ennek megfelelően a nemzetközi érdeklődés is sokkal nagyobb a korábbi évekhez képest: a környező országokból sokan vettek jegyet a fesztiválra.

Az idei Rockmaratonon fellép pédául a Napalm Death, a Megadeth, a Bad Religion, az Airbourne, a Behemoth, az Ignite, a Sonata Arctica és a Testament is. A hazai fellépők között van többek között a Road, az Ossian, a Depresszió, az Ektomorf, a Pokolgép és az Alvin és a Mókusok is.