A Wellhellóval indul a nyár Siófokon

Plázs Siófok
A Plázs Siófokon
Vágólapra másolva!
Siófok nagystrandja az elmúlt két évtizedben különböző neveken - Beach House, Coke Club, Beach Club – vált ismertté, idén pedig új névvel és sok koncerttel várja a látogatókat.
Vágólapra másolva!

A Plázs névre keresztelt helyszín védjegyének számító homokos part továbbra is megmaradt, de emellett fejlesztésekkel tovább fokozták a tengerparti hangulatot. A szezonra szabadidős- és sportprogramokkal is készült a stáb, de természetesen a koncertek sem maradhatnak ki. A június 18-i Izland-Magyarország mérkőzés egyben a Plázs nyitónapja is, amikor a Wellhello koncertje követi majd a meccset.

A Wellhellót július 2-án a Halott Pénz követi, a következő hétvégén pedig Kasza Tibi, illetve Korda György és Balázs Klári ad ingyenes koncertet. Az augusztus a retro és a kerek évfordulók jegyében fog telni a szervezők tájékoztatása szerint: a Hooligans 20. évfordulóját ünnepli majd, Rúzsa Magdi pedig 10 éves jubileumi koncertsorozatával lép fel, de lesz balatoni Retro Láz, TNT és Demjén Ferenc nagykoncert is.

A nyári szórakozás lehetősége mellett jótékonysági akciót is hirdet a Plázs. 2012-ben két fotóművészt kértek fel, hogy - egymástól függetlenül – mutassák be a szezon előtti Siófokot. Az alkotások a budapesti Symbol Art Galériában lettek kiállítva, a galéria tulajdonosa, Barna Sándor pedig jótékonysági célra ajánlotta fel őket. A 27 fotóból álló sorozat a nyitónaptól a Plázsra kerül, és az augusztus végi Demjén koncert után elárverezik őket. A bevételt a Plázs üzemeltetői a siófoki kórház gyermekosztályának ajánlják fel.