Fischer Ádám újra az elégedetlenek kórusát vezényli

Fischer Ádám, karmester, Wagner, interjú
Vágólapra másolva!
A világhírű karmester célja a Szabadságkórussal az örömteli éneklés, így tiltakoznak a kormány egyes döntései ellen a Szabadság téren.
Vágólapra másolva!

A Szabadságkórus évente énekel tiltakozásképpen a Szabadság téri német megszállási emlékműnél. Fischer Ádám idén június 21-én fogja vezényelni az Orbán-kormány döntéseivel elégedetlen civilekből álló kórust, írja a Nol.hu.

A karmester a lapnak elmondta, nem számított arra, hogy ennyire örülnek az emberek a közös éneklésnek, és az ő célja az, hogy kihozza belőlük az örömöt, és felszabadultan énekeljenek. Ezért az Örömóda például minden évben műsorra kerül.

Fischer Ádám Magyarországon az elmúlt években csak a Szabadság téren és a Művészetek Palotájában lépett fel.

A karmester hangsúlyozta a lapnak: a Magyar Állami Operaházban addig nem fog vezényelni, amíg azt Ókovács Szilveszter vezeti. Fischer hozzátette, nem tud és akar szembemenni azzal a mentalitással és ízléssel, ami az Operaházban uralkodik.

Fischer Ádám, karmester Fotó: Origo

Aktuálpolitikával nem foglalkozik Fischer Ádám, az mindig az otthoniak feladata, ahogy a következmények elviselése is.

– mondta a lapnak a karmester.

Az emberi jogi ügyekben, az etnikai hovatartozás szerinti megkülönböztetés vagy a fogyatékosok jogainak csorbítása esetén kéretlenül is fel fog szólalni – nyilatkozta Fischer.

A karmester egyébként a következő évadban a Scalában fogja vezényelni A varázsfuvolát.