Megrázó részletek derültek ki Kóti Árpád haláláról

Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban az otthonában lett rosszul a nemzet színésze. Kóti Árpád életét már a mentők sem tudták megmenteni. Özvegye, Ildikó azt mondta, hogy azon az estén még jókedvű volt Árpád, kutyát is sétáltatott, és elköszönt a fiától, aki Németországba indult vissza. 
Vágólapra másolva!

Előző nap fáradt volt Kóti Árpád, nem akart kimozdulni a házból, inkább focimeccset nézett – mondta özvegye, Ildikó a Blikknek. Hozzátette, hogy este végül levitte a kutyát sétáltatni, és "elköszönt a fiunktól, jókedvű volt".

A tükör előtt esett össze

Ildikó a lapnak elmondta azt is, hogy a gondok éjszaka kezdődtek. "Éjjel átjött hozzám, hogy nagyon rosszul van. Éreztem, hogy jéghideg a teste, azonnal hívtam a mentőket." Ildikó elmondta azt is, hogy ezután

A nemzet színészét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

A Kossuth-díjjal kitüntetett Kóti Árpád színművész a debreceni Csokonai Nemzeti Színház öltözőjében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, Kóti Árpád életének 81. évében, vasárnap hajnalban hunyt el. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész életművének döntő része a debreceni Csokonai Nemzeti Színházhoz kötődött. A Békés megyéből származó Kóti Árpád legismertebb címszerepei Ványa bácsi, Lear király, Dundo Maroje és Károli Gáspár.