Pár napig Európa legnagyobb könyvesboltja leszünk

könyvfesztivál 2014
Vágólapra másolva!
Csütörtökön nyitja meg kapuit a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A könyv április 23-i világnapjához, Shakespeare és Cervantes halálának dátumához időzített kiállítás és vásár április 26-ig várja az érdeklődőket. 
Vágólapra másolva!

A könyves seregszemlén több mint harminc ország állít standot, a rendezvényre mintegy félszáz külföldi írót várnak, a hazai és a határon túli magyar irodalmat félezer alkotó képviseli. A díszvendég Jonathan Franzen amerikai író lesz, és az idei fesztivál középpontjában a 220 éves magyar könyvkultúra áll.

A fesztivál bemutatkozási lehetőséget biztosít az íróknak, üzletkötési és szellemi fórumot a szakmának, a magyar és külföldi könyvkiadóknak, könyvkereskedőknek és könyvtárosoknak, és több mint 410 programot kínál a könyvrajongóknak.

Több mint 410 programot kínál a könyvrajongóknak Forrás: MTI/Marjai János

Európa legnagyobb könyvesboltja

Az évi 50-60 ezer látogató csaknem 50 ezer kötet, köztük több száz újdonság közül válogathat. A budapesti könyvfesztivál sajátossága, hogy az európai könyvvásárok gyakorlatától eltérően a kiállított könyvek a helyszínen meg is vásárolhatók, a Millenáris e négy nap alatt Európa legnagyobb könyvesboltjaként működik.

Az I. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 1994-ben nyílt meg a Budapest Kongresszusi Központban, a nagy érdeklődésre való tekintettel 2008 óta a Millenáris park a rendezvény helyszíne.

A gyerekeket is várják

A programok között több száz felolvasás, dedikálás, könyvbemutató, beszélgetés, író-olvasó találkozó, kiállítás, koncert, gyermekprogram szerepel. Konferenciát tartanak a könyvpiac alakulásáról, és külön szakmai fórumot szerveznek a könyvtárosok számára. A négynapos eseménysorozat egyik leglátogatottabb helyszíne várhatóan most is a Gyermek(b)irodalom lesz, ahol a legkisebbeket a könyveken kívül egyéb színes programok is várják.

A díszvendéget megillető Budapest Nagydíjat a fesztivál nyitónapján Jonathan Franzen amerikai író kapja, akinek a Diszkomfortzóna című önéletrajzi írása a könyves seregszemlére jelenik meg.