Blaskó Péter legyávázta a Nemzeti-botrány kirobbantóit

blasko peter
Vágólapra másolva!
Blaskó Péter annyira felpaprikázta magát a Burgtheater aktuálpolitikai performanszán, hogy indulatos nyílt levélben adott hangot felháborodásának. Ebben gyávának és sunyinak nevezi az osztrák társulat intendánsát és a Nemzeti Színházban bemutatott előadás rendezőjét.
Vágólapra másolva!

„Tisztelt Karin Bergmann! Tisztelt Jan Bosse! Önök ketten gyáva emberek. Ide küldenek Budapestre egy társulatot, a társulatukat, hogy lejárassák Ausztriát. Sunyin lapulnak otthon, és szegény Martin Reinkét bízzák meg azzal, hogy az Önök közéleti alkalmatlanságát bizonyítsa”

– kezdi rövid levelét Blaskó, majd számon kéri rajtuk, hogy milyen jogon avatkoznak be a magyar belpolitikába. A Nemzeti színésze szerint egy efféle kéretlen akció minden vendégjogot sárba tapos.

Ne hivatkozzanak az összetartozásunkra Forrás: Origo

Ő sem Jörg Haider-ezett

„A színpad nem arra való, hogy politikai brosúrákat olvassunk fel. Éppen ettől kellene távol tartani magunkat nekünk, színházművészeknek. Mit szólt volna a bécsi közönség, ha a Katona József Színház nagy sikerű bécsi vendégjátéka után én mint a darab főszereplője elkezdtem volna Jörg Haider-ezni és a színpadról félteni az osztrák demokráciát?

Ez nem az Önök és nem a színházművészet dolga. Szereptévesztésük bocsánatkérést sürget. Ha nem teszik meg, ne hivatkozzanak összetartozásunkra” – írja Blaskó, majd újra felszólítja az osztrák párost, hogy kérjenek bocsánatot az „otromba gorombaságért”.

Vidnyánszky magyarázatot követel

Ahogy az Origo is megírta, a Burgtheater színészei a vasárnapi vendégszereplésükkel kavarták fel a kedélyeket, mikor váratlanul felolvasták a magyar demokráciáért és kultúrnemzetért aggódó nyilatkozatukat. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója már tegnap reagált az akcióra, magyarázatot követelve a botrányra.