Meghalt Katona János

Katona János színész
Katona János színész
Vágólapra másolva!
Katona János, a József Attila Színház színésze fővárosi otthonában hunyt el. Színházi és filmszerepei mellett kabarészínészként is ismerhette a nagyközönség.
Vágólapra másolva!

"Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Katona János színművész életének 66. évében a mai napon elhunyt. (...) A József Attila Színház társulata nevében ezúton is őszinte részvétemet fejezem ki János családjának" – közölte Nemcsák Károly igazgató a színház honlapján kedden este.

Katona János 1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Színészi pályáját a Pécsi Nemzeti Színháznál kezdte, majd tagja volt a Szolnoki Szigligeti Színház és a Nemzeti Színház társulatának is. 1992 óta a József Attila Színház színészeként dolgozott.

Kedves Közönségünk!Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Katona János színművész életének 66. évében a mai napon...

Posted by József Attila Színház on Tuesday, March 31, 2015

Emlékezetes alakítást nyújtott többek között Weöres Sándor Holdbéli csónakosában vagy Poiret Őrült nők ketrece című darabjában.

Színpadi szerepei mellett önálló József Attila-esteket is tartott. Több filmben is szerepelt, a legtöbben talán kabarészínészként ismerhették.

A Bors információi szerint a színész fővárosi otthonában gyógyszereket vett be. "Az elsődleges információk alapján idegenkezűség nem merült fel a haláleset kapcsán. Azt egyelőre vizsgálják, hogy öngyilkos lett, vagy véletlenszerű gyógyszer-túladagolásban halt meg" – írja a lap. A színész 65 évet élt.

Katona János mesterének tartotta Latinovits Zoltánt, akihez egy évig minden vasárnap délelőtt feljárt a hetvenes évek közepén, főleg versmondást tanulni. Latinovits mondta neki azt, hogy a színész az életből tud a legtöbbet tanulni, amit Katona is vallott.