Nehogy kidobja az ósdi sajtreszelőt

karácsony dizájn
YagaYaga Design Shop
Vágólapra másolva!
A fogyasztói társadalom egyik komoly problémája, hogy napról napra elképesztő szemétmennyiséget termel ki magából, az embereket pedig iszonyú nehéz átnevelni a környezettudatos szemléletre. A szelektív kuka mindig túl messze van, egy levitézlett konyhai eszközt pedig egyszerűbb kidobni, mint megtalálni helyét a tárgyak nagy körforgásában.  
Vágólapra másolva!

Erre a komoly problémára nyújt csattanós választ az újrahasznosított dizájn műfaja, amely a környezettudatosságot házasítja össze a kreativitással.

Csak egy kis fantáziára van szükség, és a lehetőségek máris korlátlanok lesznek: bakelitlemezből hamutál, kólás kupakból fülbevaló, kávéfőzőből olvasólámpa, biciklikerékből öv, a mosógépdobból pedig pillanatok alatt dohányzóasztal válik.

Az újrahasznosított dizájn nálunk is terjedőben van Forrás: YagaYaga Design Shop

De a régi sajtreszelőt vagy tésztaszűrőt sem kell egyből kihajítani, mert bájos kis műalkotások képében kelhetnek új életre, ahol már nem a funkciójuk rabjai többé, hanem csakis a küllemükért csodáljuk őket.

Az újrahasznosított dizájn szerencsére már nemcsak nyugaton, hanem Magyarországon is terjedőben van. Egyik fő bázisát a YagaYaga Design Shop jelenti, amely elképesztő töménységben találkozhatunk a kreatív megoldásokkal és ötletekkel.