Tuti módszer a leszokáshoz

kohogo hamutal
Vágólapra másolva!
A cigiről való leszokásnak egyre több iskolája létezik manapság. Most nem egy újabb módszert mutatunk be, csak egy nagyszerű kiegészítőt ajánlunk a figyelmükbe. A tüdő formájú, köhögő hamutál legalább annyira hatékony a leszoktatásban, mint amennyire bizarr élményt nyújt. 
Vágólapra másolva!

Egy dohányos barátomnál találkoztam először ezzel a formatervezési csodával. Születésnapjára kapta az apjától, aki amúgy tekintélyes tüdősebész, és ezzel a finom utalással próbálta kifejteni álláspontját fia káros szokásáról.

A remekművel való találkozás mindenestül felforgatta a hamutartókról alkotott korábbi elképzelésemet, mert azelőtt meglehetősen fantáziátlan tárgyaknak tartottam őket. Botor módon azt feltételeztem, hogy a hamutál dolga nem mutathat túl elsődleges funkcióján, így képtelenség nagy innovációt végrehajtani ezen a területen. A köhögő hamutartó bizonyította, hogy mekkorát tévedtem:

Felforgatta a hamutartókról alkotott elképzelésemet Forrás: Emrah Turudu

A tüdőbelsőt mintázó mederben felgyűlő szürke hamu már önmagában megrendítő látvány, de az igazi sokk csak akkor jön, amikor a tartó peremére helyezzük a cigit. Az elemmel működtetett köhögés, krákogás és sikítás garantáltan elveszi a kedvünket attól, hogy rágyújtsunk a következő szálra. Ha esetleg mégsem, akkor pedig a ránk törő röhögőgörcs fagyasztja belénk a következő slukkot.