Koncert közben halt meg a karmester

Israel Yinon
Medeks Cello Concerto, Mendelssohns Hebrides overture and Vaughan Williams symphony number 4 concert at Cadogan Hall, Sloane Square, London 03/02/09. Plus photography of Cellist Guido Schiefen and conductor Israel Yinon.
Vágólapra másolva!
Az 59 éves Israel Yinon a nézők szeme láttára esett össze és az azonnali orvosi beavatkozás ellenére meghalt a luzerni Kulturális és Kongresszusi Központban - közölte Marc Reinhardt, a koncertet szervező Luzerni Zenei Főiskola kommunikációs vezetője. 
Vágólapra másolva!

Israel Yinon Richard Strauss Alpesi szimfóniáját dirigálta, amikor összecsuklott. A koncertet megszakították, a közönség és a Közép-Svájci Ifjú Filharmonikusok zenészei elhagyták a termet.

Yinon azonnal orvosi segítséget kapott, mentővel kórházba szállították, késő éjszaka azonban halottnak nyilvánították.

Israel Yinon Forrás: Kevin Shaw/Kevin Shaw

A koncertet a főiskola vasárnap nyílt Szenenwechsel (Színváltozás) című fesztiválja keretében tartották, a tervek szerint pénteken Schwyzben ismételték volna meg.

Israel Yinon különböző európai zenekarokat dirigált, többek közt a berlini Konzerthausorchestert, és közreműködésével számos rádió- és CD-felvétel is készült.

Yinon elsősorban elfeledett művek újrafelfedezésével, illetve ismeretlen zeneszerzők operáinak bemutatásával vált ismertté. A Közép-Svájci Ifjú Filharmonikusokkal harmadszor állt színpadon.