Puha, olcsó, és elfér a zsebben

konyvsorozat
Mikszáth
Vágólapra másolva!
Két közelmúltban indult magyar könyvsorozat bizonyítja, hogy nem is olyan nagy ördöngősség vagány, fiatalos, mégis időtálló és pénztárcabarát formátumban kiadni a világirodalom klasszikusait. 
Vágólapra másolva!

Nem kell hozzá más, mint

  • átgondolt grafikai koncepció,
  • puhakötéses kis formátum,
  • és ehhez mért, baráti ár.

A Helikon zsebkönyvek sorozatban többek között az Aliz Csodaországban, A kis herceg, A boldog herceg jelent meg, utóbbinak például ilyen ütős borítót tervezett Szabó Levente.

Madár ül a vállán Forrás: Helikon / helikon.hu

Szabó Leventével egyébként januárban készítettünk interjút, ebben a következőt mondta az ideális könyvborítóról: "Fontos, hogy pillanatok alatt felkeltse az érdeklődést, minőséget sugalljon, ha kezünkbe vesszük, és persze közöljön is valamit a mű tartalmáról. Az már csak hab a tortán, ha a könyv elolvasása után kapunk egy újabb aha!-élményt a grafikától."

Kacsint a macska Forrás: helikon.hu

A sorozatban napvilágot látott még a Buddha beszédei, A fekete macska Edgar Allan Poe-tól, de a jövőben magyar szerzők is sorra kerülnek. A tervek szerint kiadják majd Csáth Géza és Tamási Áron egy-egy művét is.

Magukat csomagolják a könyvek

Nemrég az Európa Kiadó is teljesen megújította nagy múltra visszatekintő diákkönyvtár-sorozatát. A gyönyörű új dizájn Polgárdi Ákos munkáját dicséri és legnagyobb előnye, hogy szakított az unalmas képillusztrációs borítóval, ami önmagában elegendő volt arra, hogy elijessze a kevésbé elszánt diákokat az olvasástól - ha már egyszer kötelező.

Mikszáth ilyen lett Forrás: Polgárdi Ákos Behance-oldala

A grafikus kép helyett magát a szöveget kezelte grafikai elemként a borítókon. A kőszívű ember fiai például ilyen volt és ilyen lett, a papírkötés és a baráti ár maradt.

Ilyen volt, ilyen lett Forrás: Polgárdi Ákos Behance-oldala

Szavazzon!

Önnek melyik dizájn tetszik jobban?