Újra Párizsban játszott a megtámadott rockegyüttes

Vágólapra másolva!
Színpadra lépett Párizsban az Eagles of Death Metal kaliforniai rockegyüttes hétfő este, alig egy hónappal azután, hogy terroristák vérfürdőt rendeztek a zenekar korábbi koncertjén, a Bataclanban. A zenészek a U2-val közösen is eljátszottak egy dalt.
Vágólapra másolva!

"Szeretünk téged, Párizs" - ezt mondta legújabb párizsi koncertjén az Eagles of Death Metal nevű rockzenekar frontembere, Jesse Hughes.

A csapat legutóbb november 13-án koncertezett a francia fővárosban, de aznap éjjel terroristák támadták meg őket. Egy összehangolt akcióban a szélsőséges iszlamisták Párizs több pontján is merényleteket hajtottak végre, az Eagles of Death Metal koncertjén 90 embert öltek meg. A zenekar tagjainak is menekülniük kellett a Bataclan koncertteremből.

Végül túlélték a támadást.

Hétfőn este a U2 ír zenekar koncertjén léptek újra színpadra a Bercy csarnokban. A koncert idejére rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be a hatóságok. Már két órával a rendezvény előtt helikopter körözött a 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnok fölött.

A párizsi sajtóban órákkal a koncert előtt jelentek meg hírek arról, hogy esetleg az Eagles of Death Metal is színpadra léphet, de a koncertszervezők ezt az utolsó pillanatig titokban tartották, nem akarták megerősíteni a sajtóhíreket, és a U2 tagjai sem nyilatkoztak róla.

A kaliforniai rockbandát a U2 frontembere, Bono szólította a színpadra.

A közönség tapsviharral fogadta az amerikaiakat.

A két zenekar együtt adta elő Patti Smith amerikai énekesnő People Have the Power című dalát, majd az amerikai együttes elénekelte saját, I Love You All the Time című szerzeményét.