Jó segge van Édes Annának

Édes Anna meztelen
Vágólapra másolva!
Kosztolányi klasszikusának friss borítójáról egy meztelen nő kacérkodik az olvasóval. De vajon tényleg mindent csak így lehet eladni? Úgy tűnik, még így sem könnyű.
Vágólapra másolva!

Meglehetően pikáns borítóval jelent meg az Édes Anna legfrissebb digitális verziója. Már ha a mai világban meglepőnek számít az, hogy egy meztelen lány képével próbálják vonzóvá tenni Kosztolányi híres regényét, amely tűpontos képet festett az első világháború utáni magyar társadalomról. A meglepő, szoftpornóregényhez illő borítóval a Digitalbooks rukkolt elő, amely csekély 390 forintért árulja a művet.

A Szeretlekmagyarország.hu információi szerint az ötlet a grafikusé volt. A kiadó tagjai először maguk is meglepődtek a szokatlan megközelítésen, "de végül nem láttak okot rá, miért ne jelenhetne meg ilyen formában".

Édes Anna meztelen Forrás: Libri

Inkább szoftpornóhoz illik

A könyv amúgy több e-kiadást is megért az elmúlt évek folyamán, ám a kiadók eddig eléggé fantáziátlan borítóval látták el a klasszikust. Különösen, ha a mostanihoz hasonlítjuk őket, amely egy bátor húzással kiemeli a szexuális tematikát a megalázott cselédlány tragikus történetéből.

Erről a képről garantáltan nem a regény alaptémáját jelentő elemi kiszolgáltatottság jut az ember eszébe. Legfeljebb az, hogy milyen jó segge van Édes Annának.

A regény egyébként ma már ingyen is letölthető pdf-formátumban többek között az OSZK honlapjáról. Az 1936-ban elhunyt Kosztolányi művei ugyanis jogdíjmentesnek számítanak, mióta letelt a 70 éves védettségük.

Még a szex sem elég a sikerhez

A kihívó borító azonban nem hozta meg az áttörést a kizárólag e-kereskedelemmel foglalkozó Digitalbooks számára, hiszen december 31-ével kénytelen volt bezárni a boltot.

„Gazdasági megfontolásból zártuk be a céget, mivel négy éve finanszíroztuk, és nem láttuk a megtérülést és a nyereséget” – nyilatkozta lapunknak Séllei Aranka, a Digitalbooks volt ügyvezetője.

Az e-könyv mindenesetre a mai napig fent szerepel a legnagyobb könyvesboltok és webáruházak honlapjain, így ha valaki feltétlenül szeretné a digitális könyvespolcára tenni az Édes Anna legpikánsabb kiadását, most még beszerezheti.