Ma este Halott Pénz-koncert az Origón!

Halott Pénz koncert akvárium
Vágólapra másolva!
A jegyek ugyan már elfogytak a Halott Pénz ma esti koncertjére, de senki sem marad le az élményről, mert ma este negyed kilenctől élőben közvetítjük az eseményt az Akvárium NagyHall terméből.
Vágólapra másolva!

Avantgárd hip-hop, vagy gitár riffekkel operáló intelligens party-himnusz? A pécsi Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Halott Pénz mára hétfős élőzenekar, egyre inkább a legjobb élőzenés klubok és fesztiválszínpadok állandó vendége. Fekete napszemüveg mögé bújtatott laza humor, mindenki által ismert, dalban mégis ritkán megfogalmazott érzelmek a megbánt szakítástól, az egyik legformásabb női testrész diszkrét dicséretéig.

Az immáron 7 fős zenekar a legjobb klubok és fesztiválok állandó vendége Forrás: Halott Pénz

A 2013-ban megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok lemez sikere, többek közt olyan felvételeknek köszönhető, mint az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, a koncerteken közönség kedvenc Minden szobába kell álom, vagy a táncparketteken is taroló Feneked a gyengém.

Az album 2014 tavaszán elnyerte „az év hazai rap vagy hip-hop albuma” kategóriában kiosztott Fonogram díjat. A zenekar félévről-félévre szerepel a hazai Youtube toplistán - milliós megtekintésekkel -, a klipek közül pedig az egyedi egysnittes technikával forgatott Nem érinthet meg és a nemrégiben 4 milliós nézettséget is elérő Valami van a levegőben a legújabb favorit.

Az MR2 Petőfi Rádió a dalok rendszeres bemutatása mellett, Eleven és Akusztik című műsoraiban is szerepeltette már a csapatot, a Viva 2014-ben Comet-re jelölte a legjobb zenekar kategóriában, a szakma pedig a legjobb tizenöt feltörekvő hazai zenekar közé választotta a Nagyszínpad program keretében.

A tavalyi sikeres fesztivál körút után – amelynek többek közt a Strand Fesztivál- és az EFOTT nagyszínpada, valamint a Sziget, a Balaton Sound és a Volt Fesztivál is része volt – 2015 tavaszán újra országszerte a legjobb klubok és fesztiválok színpadán koncerteznek.

20 állomásos klubturnéjuk keretében, ma este a hamarosan 1 éves születésnapját ünneplő Akvárium klub színpadára lépnek. A jegyek ugyan hihetetlen gyorsasággal fogytak el a koncertre, de az élményről senkinek nem kell lemaradni, mert az Origón ma este negyed kilenctől élőben közvetítjük az eseményt az Akvárium NagyHall terméből.