Sam Smith és Ed Sheeran a Brit Awards sztárjai

Sam Smith Brit Awards
BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 07: Recording artist Sam Smith performs onstage during the Pre-GRAMMY Gala and Salute To Industry Icons honoring Martin Bandier at The Beverly Hilton Hotel on February 7, 2015 in Beverly Hills, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Látványos fellépések és kiváló előadók jellemezték a 2015-ös Brit Awardsot, ami programját tekintve sokkal színesebb volt, mint a nemrég megrendezett Grammy-gála.
Vágólapra másolva!

Nem nagy meglepetésre az Origón is élőben követhető díjátadó gála legfőbb sztárjai Sam Smith és Ed Sheeran voltak, akik fejenként két díjat is besöpörtek. A Brit Awards Global Success díját Sam Smith kapta, míg emellett a legjobban feltörekvő előadók kategóriájában is őt szavazták meg. A brit énekes idén sikert sikerre halmoz, a legutóbbi Grammy-gálán négy díjat is begyűjtött.

Sam Smith idén tényleg mindent visz Forrás: AFP/Kevork Djansezian

Az egyik legrangosabb kitüntetést, a legjobb brit lemez díját Ed Sheeran kapta X című lemezéért, akit emellett a legjobb brit férfi előadó kategóriában is díjaztak. A legjobb nemzetközi csapat a Foo Fighters lett, míg az év brit csapata a Royal Blood zenekar. Díjat kapott Mark Ronson Uptown Funk című dala is, továbbá Taylor Swift is behúzta első Brit Awards-kitüntetését.

A legjobb brit lemez díjasa Ed Sheeran X című lemeze Forrás: AFP/Ringo Chiu

A legjobb videoklipnek, a One Direction You & I című dalát szavazták meg, míg a legjobb nemzetközi férfi előadó Pharrell Williams lett.

A One Direction You & I című klipje kapta a legtöbb szavazatot Forrás: AFP/Valery Hache

Az este során fellépett Sam Smith, Ed Sheeran, a Take That, Kanye West, Taylor Swift, George Ezra, Paloma Faith, a Royal Blood és az est fénypontjaként Madonna is. A díjátadó gálának idén is a londoni O2 Arena adott helyet, házigazdái pedig 2001 után újra Ant & Dec, azaz Anthony McPartlin és Declan Donnelly voltak.

Taylor Swift is megkapta első Brit Awards-díját Forrás: AFP/Jewel Samad

A győztesek teljes listája

Legjobb férfi brit előadó: Ed Sheeran

Legjobb női brit előadó: Paloma Faith

Paloma Faith Forrás: AFP/Paul Bergen

Legjobb brit csapat: Royal Blood

Globális siker: Sam Smith

Legjobb brit feltörekvő előadó: Sam Smith

Legjobb brit kislemez: Mark Ronson ft Bruno Mars – Uptown Funk

Legjobb nemzetközi férfi előadó: Pharrell Williams

Legjobb nemzetközi női előadó: Taylor Swift

Legjobb nemzetközi csapat: Foo Fighters

A Foo Fighters is gazdagodott egy díjjal Forrás: AFP/Stephen Lovekin

Legjobb brit videoklip: One Direction – You & I

Az év brit albuma: Ed Sheeran – X