Katasztrofális videó

Ariana Grande - One Last Time, gif
Vágólapra másolva!
Ariana Grande legújabb videoklipjében eljött a világvége, méghozzá úgy, ahogy azt korábban csak alsó kategóriás filmekben láthattuk. A legfőbb baj, hogy mindez teljesen elvonja a figyelmet a dalról. 
Vágólapra másolva!

Persze a helyzet, azért ennyire nem vészes. Mindenesetre a My Everything című nagylemezen szereplő One Last Time videoklipje erősen hajaz olyan found-footage jellegű, kézikamerás katasztrófafilmekre, mint a Cloverfield, vagy a Vihar Magja, azonban vizualitás terén inkább a Sharknado szintjét közelítik meg. Persze nem is várható el, hogy egy kisebb költségvetésű klipet, egy több millió dolláros hollywoodi "szuperprodukcióval" vessünk össze, de azért bőven akadnak profibban, VFX utómunkában jobban kivitelezett videoklipek is.

A One Last Time klipjében Ariana Grande pánikreakcióját követhetjük nyomon, az üstökös becsapódása előtti pillanatokban, ami a már említett sokszor idegesítő kamerarángatások ellenére, néhol tartalmaz izgalmasabb részeket is. Ilyenek az épületben játszódó jelenetek, melyek itt-ott egészen hitelesen ábrázolnak bizonyos helyzeteket. Bár hiába akarják elhitetni velünk, hogy egysnittes felvételt nézünk, ha az itt-ott elrejtett - többnyire feketékben alkalmazott - vágások után, szinte halljuk a rendezőasszisztens "action" -re való indítását. Ugyanakkor ezek az apróságok még mindig semmiségek, a klip végén kicsúcsosodó vizuális effektek problémájához képest. Viszont mindez még így is bőven elég arra, hogy a dalról szinte 100%-ban elvonja a figyelmet.

A klipet egyébként az a Max Landis rendezte, aki korábban a nagysikerű Erő krónikája című film forgatókönyvét írta és akinek az apja, John Landis, Michael Jackson kultikus Thriller című dalának videoklipjét is rendezte.