Beatmisét celebrál az Omega

Omega együttes TOP 50. születésnapi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában, Kóbor János
Vágólapra másolva!
Pár hónappal az egykori Budai Ifjúsági Park bezárásának 30. évfordulója után a Budapest Parkban celebrál Beatmisét az Ifipark emlékére az Omega együttes.
Vágólapra másolva!

1961. augusztus 20-án nyílt meg Budapest egyik kultikus szórakozóhelye, a Budai Ifjúsági Park. A magyar rock fellegvárában a kor ismert előadói léptek fel, köztük az Omega, a Bergendy és a P.Mobil.

A ma már viccesnek ható Ifipark szabályzata szerint belépni szigorúan csak nyakkendőben, világos ingben és zakóban lehetett. Kitiltották azokat a szórakozni vágyó fiatalokat, akik ízléstelenül táncoltak, nem twist zenére twisteltek és feltűnést keltően viselkedtek. A park vaskezű igazgatója volt Rajnák László, aki a parkba belépők ruházatát személyesen is ellenőrizte, eleget téve feladatának, hogy felügyelje a kulturáltan szórakozó magyar ifjúságot.

A várkertnél pont Omega koncertre várnak Forrás: Fortepan/Groza Péter

Az parkot 1984-ben zárták be, mivel állapota már veszélyessé vált. Az utolsó koncertet a P. Mobil együttes adta 1984. szeptember 23-án.

A beatmise alatt feltűnik majd Kapuvári Gábor Lesz egyszer egy ifipark? című filmje is, és részt vesz rajta az ismert rádiós-lemezlovas, B. Tóth László, a beat korszak nagy tudója is. Annyi még tudható, hogy az Omega előtt a beat korszak egyik legendás brit zenekara is fellép. A beatmise 2015. május 30-án lesz a Budapest Parkban.