Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Most megismerheti a magyar cirkusz csillagait

Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció Four Pantheras Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció A Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció című előadásán fellépő Four Pantheras
A Fővárosi Nagycirkusz Zéró Gravitáció című előadásán fellépő Four Pantheras
Vágólapra másolva!
A nemzetközi hírű, külföldön elismert magyar cirkuszművészeké lesz a főszerep a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában.
Vágólapra másolva!

Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetője szerint a szombattól látható Magyar Cirkuszcsillagok előadás legfontosabb célja, hogy a külföldön nagy ismertségnek örvendő cirkuszművészeinket a hazai közönség is jobban megismerje.

"Az előadás igazi sztárparádénak ígérkezik. A Monte Carlóban aranyérmet nyert Richter Flórián mellett fellép a Donnert lovascsoport, Axt Ibolya trapézművész, valamint 14 év után újra a budapesti manézsban szerepelnek a Rippel fivérek is" - részletezte Kriza.

Magyar sztárok a manézsban Fotó: Polyák Attila - Origo

Rajtuk kívül Pakucza József erőművész is itt lesz, valamint Ádám Krisztián magasdrótszámával, a Baross Imre Artistaképző növendékei karika-, ugródeszka-, illetve kínairúd-produkciókkal kápráztatják el a közönséget. A műsor nemzetközi sztárvendége pedig Cesar Pindo, az ecuadori kígyóember lesz.

Folytatódik a cirkuszmisszió

Kriza Zsigmond elmondta, hogy január 22-én, a magyar kultúra napján ünnepi gálát rendeznek, amelyben az új műsort Pintér Tibor Lovasszínházának fellépése egészíti ki, valamint megemlékeznek a műfaj egyik kiemelkedő művészéről, Hirsch Zoltán bohócról is, születésének 130. évfordulója alkalmából.

Folytatódik a cirkuszmisszió Fotó: Polyák Attila - Origo

Mindezek mellett januártól folytatódik a cirkuszmisszió is, amelynek keretében március 12-ig minden csütörtökön nehéz sorsú és fogyatékkal élő gyerekeket lát vendégül az intézmény.

A Magyar Cirkuszcsillagokat január 10-től március 15-ig láthatja a közönség a városligeti intézményben. Legutóbbi cikkünket a magyar cirkusz helyzetéről itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről