400 pucér szelfire photoshopolta rá az arcát

pucér szelfi
Models pose for a selfie backstage prior the Blugirl collection show during the 2015 Spring / Summer Milan Fashion Week on September 18, 2014 in Milan. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Egy fiatal amerikai művész 400 meztelen, szexuális tartalmú szelfit töltött le az internetről, majd mindegyik képre saját arcát photoshopolta. A projekt címe 400 akt. A képeket egy kanadai galéria állította ki, de elérhetők a 400nudes.com-on is. 
Vágólapra másolva!

Jullian Mayer munkája az identitás, hitelesség, szexualitás és a technikai fejlődés összefüggéseit vizsgálja, legalábbis a művész elgondolása szerint. Mayer már korábban is dolgozott szelfikkel: a selfeed.com az Instagramra feltöltött szelfiket mutatja meg egy végeláthatatlan képözön formájában, így az oldalon az egyediségre törekő önarcképek tömege árasztja el a látogatót.

A pucér szelfik nemrég egyébként a médiafigyelem középpontjába kerültek az olyan celebritásokról kiszivárgott meztelen képek miatt, mint Jennifer Lawrence.

A pucér szelfik a médiafigyelem középpontjában Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A lányok sebezhetővé válnak

Mayer munkájával a meztelen szelfik kortárs kultúrában betöltött szerepét mutatja meg, és felhívja a figyelmet a privát és publikus szféra közötti, a közösségi oldalaknak köszönhetően egyre inkább elhalványuló határvonalára.

"Érdekes, hogy amikor ezek a lányok meztelen szelfit készítenek, mindent ők irányítanak. Ők a rendezők, modellek, szerkesztők és a kézbesítők. Ők hozzák létre az egészet, de abban a percben, ahogy közzé teszik, sebezhetővé válnak"- mondta a művész a Huffington Postnak a projektről.

A művész a saját arcképéel látta el mind a 400 aktképet, amit az internetről töltött le Forrás: Jullian Mayer / 400nudes.com

"Ahogy kicseréltem az arcukat az enyémre, úgy éreztem, valamiképpen átalakulok azokká a lányokká, és ezzel univerzálissá teszem a meztelen szelfiket."

Más művészek is kísérleteznek a meztelen szelfikkel

Két hónapja egy másik, XVALA néven alkotó amerikai művész a Jennife Lawrence-ről és Kate Uptonról kiszivárgott meztelen fotókat állította ki egy Los Angeles-i kortárs művészeti galériában, szintén azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a privát és közösségi szféra közötti határvonal elmosódására. A kiállítás a No Delete címet viselte.