Csokiba mártották McCarthy análdugóját

Paul McCarthy
Vágólapra másolva!
Paul McCarthy amerikai képzőművész legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy 25 méteres, felfújható análdugót állított fel Párizs egyik legismertebb terére. A szobrot egy héten belül megrongálták, McCarthy válaszul saját csokoládégyárat nyitott Párizsban.
Vágólapra másolva!

Paul McCarthy már óriási, fallikus szobrát is klasszikus helyszínen, a párizsi Vendôme téren állította fel, mostani kiállítása pedig az újra megnyílt Monnaie de Paris-ban kapott helyet.

Paul McCarthy szobra egyszer már kiverte a biztosítékot Forrás: AFP/Bertrand Guay

A pénzverde érdekessége, hogy a története egészen 864-ig nyúlik vissza, ezzel Párizs legrégebbi intézményeinek egyike. Az új kulturális stratégia részeként a történelmi épület minden évben otthont ad majd egy-egy kortárs képzőművész kiállításának.

McCarthy a fényűző barokk épületben működőképes csokigyárat üzemelt be Forrás: AFP/Patrick Kovarik

McCarthy teljesen átalakította az egykori pénzverdét, és a fényűző barokk épületben egy tökéletesen működőképes csokigyárat üzemelt be. A Csokoládégyár a magas művészet és az útszéli tréfa között egyensúlyozik, miközben a kiállítás az amerikai álom napos és árnyas oldalát is megmutatja.

McCarthy csokiszobrai egytől egyig ehetőek Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A kiállítás látogatóinak először a karácsonyfa alakú szexuális segédeszközök meseerdején kell átverekedniük magukat ahhoz, hogy eljussanak a gyártósorhoz. A csokoládészobrok egytől egyig ehető műalkotások, melyeket bárki megvásárolhat a kiállításon.