Tánc 18 éven felülieknek

mu színház
Egyed Beáta és Simkó Beatrix a Duda Éva Társulat Outbreak című táncművének próbáján.
Vágólapra másolva!
Az Outbreak témája az emberi test mint metafora.
Vágólapra másolva!

A Duda Éva Társulat előadását Gregor Luštek és Rosana Hribar koreográfuspáros rendezi, akik a szlovén táncélet kiemelkedő alakjai. "Előadásaikra a rendkívül személyes, intim, lélekközpontú kapcsolatok jellemzőek, mégis lehengerlően precíz és intenzív tánctechnika áll munkáik mögött" - írják róluk a Mu Színház honlapján.

A páros már készített darabot a Mu Színház számára. Az Egy csókkal kezdődött? 2013 óta több nemzetközi fesztiválon sikerrel szerepelt.

Csuzi Márton, Simkó Beatrix és Egyed Beáta a Duda Éva Társulat Outbreak című táncművének próbáján a Mu Színházban 2014. október 20-án. Forrás: MTI/Marjai János

Az Outbreak középpontjában az emberi test áll, aminek "teljes, de mégis folyamatosan szétszakított, önmagából kitört állapotát látjuk."

A színház az előadást csak 18 éven felüliek számára ajánlja.

Egyed Beáta és Csuzi Márton a Duda Éva Társulat Outbreak című táncművének próbáján a Mu Színházban. Forrás: MTI/Marjai János

Péniszdialógok

Szintén a a Mu Színházban játsszák majd a Trainingspot Társulat Garaczi László: Ovibraeder című darabját, ami a péniszdialógok alcímet viseli.

A kísérletező kedvű társulat ezúttal Garaczi ironikus szövegét állította színpadra Solténszky Tibor rendezésében. A darab egy kisfiúról szól, akit anyja pszichológushoz visz, mert nem képes kimondani, hogy szereti édesanyját. A pszichológus hipnózist alkalmaz, így megelevenedik a fiú múltja és jövője.

További információ az előadásokról és jegyárakról a Mu Színház honlapján.

Egyed Beáta és Simkó Beatrix a Duda Éva Társulat Outbreak című táncművének próbáján. Forrás: MTI/Marjai János