Kotta nélkül: Zenei hírek röviden, tömören

Take That
Vágólapra másolva!
Kiszívárgott egy új Madonna-dalrészlet, interaktív klipet készített a Coldplay, és úgy tűnik, újra lesz Hegyalja Fesztivál 2015-ben.
Vágólapra másolva!
  • A Take That jövő héten megjelenő „III” című lemeze lett 2014 legtöbbet előrendelt albuma az Amazonnál, letaszítva a trónról a Pink Floyd The Endless River , a Coldplay Ghost Stories és a One Direction Four című lemezét is. Az albumról már megjelent These Days című dal pedig nem okozott csalódást sem rajongói, sem kritikai szinten. Emellett, a videóklip eléggé viccesre sikeredett.
  • Még több részlet derült ki a Kurt Cobain életéről szóló HBO-s dokumentumfilmről. A Brett Morgan által rendezett film állítólag már több mint 8 éve készül, és 2015 tavaszán kerül a mozikba az Egyesült Királyságban Montage Of Heck néven. Több mint 200 órányi eddig nem hallott hanganyagot, különböző olajfestményeket, megszámlálhatatlan mennyiségű, soha nem látott videofelvételt és 4000 oldalnyi írott anyagot használtak fel - nyilatkozta a rendező a Twitter oldalán. A projektben executive producerként Kurt Cobain lánya, Frances Bean is közreműködik.

  • Ha minden jól megy, újra lesz Hegyalja Fesztivál 2015-ben. A tavaly még ingyen hirdetett, majd elmaradt rendezvény sorsáról a tokaji önkormányzat a múlt héten ülésezett. Állítólag új néven, de ugyanazon időszakban és helyszínen rendezik meg a fesztivált.

  • Interaktív videóklipet készített a Coldplay az Ink című dalához. Az együttes honlapján elérhető gyönyörű színekkel operáló animációs filmben mi magunk határozhatjuk meg szereplőnk cselekvéseit a videoklip közben. Így pedig más és más történetek születnek. Ide kattintva te is ki tudod próbálni!

  • Úgy néz ki, a november a válogatáslemezek hónapja. Csak a múlt héten 5 új gyűjtőalbum érkezett: a The Velvet Underground, az R.E.M., a Soundgarden, a Frank Turner és a dEUS zenekaroktól.

  • Madonnának biztos nem ez volt a legkedvesebb hálaadási ünnepe, de biztosan emlékezetes marad. Kiszivárgott készülő Rebel Heart című új dalának egy részlete. Avicii produceri közreműködésével készülő 43 másodperces demót a legtöbb helyről már törölték de a Digital Spy-on még mindig hallgatható.

  • Scott Stapp a Creed egykori frontembere Facebook oldalára posztolt egy videót, amiben elárulja, hogy nincstelen, éhes és hajléktalan. Az azóta már törölt videó igazságtartalmát még vitatják, az azonban tény, hogy az egykori sztárénekes és dalszerző igencsak lecsúszott. Egy időben állítólagos drogproblémáitól zengett a sajtó, 2007-ben pedig le is tartóztatták, mert egy üveget dobott felesége fejéhez, akitől persze azóta már elvált.

  • A december 1-jén, tegnap megérkezett az új AC/DC lemez. A Rock or Bust a valaha volt legrövidebb és egyben "legrádióbarátabb" album is lesz, nyilatkozta a zenekar. A 11 számos anyag mindössze 34 perc 55 másodperc, de ettől függetlenül nagyon kíváncsiak vagyunk, és hamarosan meg is hallgatjuk.

  • Új videoklip érkezett Eminemtől a Guts Over Fearhez, az ausztrál Sia nevű énekesnővel készített közös dalhoz. Az akciófilmszerű videó nézettsége pillanatok alatt felszökött 5 millió fölé a legnagyobb videomegosztó portálon.
  • A Billboard 200-as albumeladási lista így zárt a múlt héten:1. One Direction – Four, 2. Taylor Swift – 1989, 3. Pentatonix – That’s Christmas to Me, 4. Nickelback – No Fixed Address, 5. Garth Brooks – Man Against Machine, 6. Pink Floyd – The Endless River, 7. Foo Fighters – Sonic Highways, 8. In this Moment – Black Widow, 9. Michael Buble – Christmas, 10. Idina Menzel – Holiday Wishes.

  • A héten pedig megjelenik még: a Public Enemytől az It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back (újra kiadott deluxe verzió, sok bónuszanyaggal), Metallica Lords of Summer (kislemez), Beyoncé – saját magáról elnevezett Beyoncé kiadványa (remixek, videók, extrák), Coldplay – Ghost Stories Live 2014.