Fehérneműs csajokat kényszerítettek ránk

The 1975: Girls, videoklip
Vágólapra másolva!
A fiatal, de nagyon sikeres The 1975 előző klipje miatt megkapta, hogy eladta magát. Válaszul az új olyan lett, hogy csak na: szexi csajok mórikálják magukat fehérneműben, bikiniben.
Vágólapra másolva!

A videó elején a The 1975 tagja tiltakoznak, hogy milyen klip lesz már ez, "de hát ők nem popzenekar", és kérnek még egy kis fekete-fehéret - mire kapnak harsány színeket és négy modellt, akik bikiniben, fehérneműben nagy örömmel mórikálják-ripacskodják végig a klipet. Zenélnek, napoznak, szörnyű balesetet szenvednek. A szegény zenekar pedig kénytelen-kelletlen eltűri a bombanőket.

A manchesteri The 1975 fekete-fehér klipekkel futott be, annyira, hogy debütáló lemezük szeptemberben első helyen nyitott a brit listán, megelőzve a NIN-t. Ezt megelőzően, nyáron a Sex című, kis mennyiségben meztelenséget is tartalmazó videót viszont már színesben forgatták. Erre megkapták, hogy "lefeküdtek a kiadó elvárásainak", ami nemcsak hülyeség, de állítólag nem is igaz. De az emberek szeretik elhinni az ilyen közhelyeket, mint "a hirtelen jött siker után a zenekar a gonosz kiadó keze közé kerül" sztori - mondták. Kitalálták, hogy akkor a következő videóban ezt figurázzák ki; és szabad utat engedtek annak is, hogy "imádjuk a nyolcvanas évek popját, ártatlanságát, grandiózusságát, és a klipek koncepcionális megközelítését". Ebből lett ez a videó; Adam Powell rendezte. Nyilvánvalóan nemcsak a zenekar pályája felől értelmezhető, hanem a mai klipek egy igen sokat vitatott vonalát is kigúnyolja (lásd Blurred Lines) - miközben persze azért csak benne vannak a fehérneműs csajok.