Itt a végleges Sziget-program

The Fratellis, John Lawler, a Lollapalooza fesztiválon, 2007
Vágólapra másolva!
Az eddig kiadó két helyet is betöltötték a Nagyszínpadon a Sziget szervezői: francia reggae és  közönségénekeltetős brit rock teszi teljessé a programot.
Vágólapra másolva!

„Ez az év kifejezetten problémás volt a nagyszínpados fellépők meghívását illetően" – Gerendai Károly ezen idézetével kezdődik a Sziget sajtóközleménye, melyben végre felfedik a két maradék nagyszínpados fellépő kilétét.

Mint az már a múlt héten is kiderült, a szervezők nem elégedettek az idei felhozatallal, és gyaníthatóan a most bejelentett fellépők sem azok közül kerültek ki, akiket évek óta szeretnének elhívni. Vagyis szombat délután az a The Fratellis játszik a Nagyszínpadon, amely pont nemrég döbbentett meg bennünket azzal, hogy még mindig létezik. A nagyközönség számára leginkább a glamrockos Chelsea Dagger című focislágerről ismert skót trió egy sikeres lemezt adott ki 2006-ban, aztán eltűnt a színről, három éve fel is függesztette a működését, de most új albumra készül. Vasárnap pedig a francia reggae-ska hibridet játszó Babylon Circus lép fel, a tíztagú zenekar már játszott korábban a fesztiválon.

A Sziget augusztus 5-én, hétfőn a Cipő emléknappá nyilvánított mínusz egyedik nappal indul, és vasárnap ér véget, a szervezők pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy ne csak a színpadokon keressük a jó dolgokat, hiszen "minden nap történik valami szemet gyönyörködtető is." A teljes program itt tekinthető meg.