Lajkó Félix vezeti a nemzetközi világzenei toplistát

Lajkó Félix hegedűművész játszik a Muzsikál az erdő Mátrai Művészeti Napok koncertjén a Hunguest Grandhotel Galya teraszán Galyatetőn
Vágólapra másolva!
A vajdasági magyar hegedűs Mező című albuma vezeti a World Music Chart Europe havi listáját, ahol magyar előadó utoljára a kilencvenes években volt No. 1.
Vágólapra másolva!

A WMCE világzenei toplistájához havonta egyszer választják ki a legfrissebb világzenei lemezek közül az első tizet a 24 különböző európai országból származó világzenei szakemberek. A Top 10-es listát ezután minden hónapban közzéteszik a WMCE weboldalán. Augusztus elsejétől a listát Lajkó Félix Mező című lemeze vezeti, amely a hegedűvirtuózként ismert zenész első, csak citerás lemeze. Utoljára a kilencvenes években Sebestyén Márta vezette a listát magyarként. Lajkó Félix korábban is feltűnt már a listán, de akkor még szerbként tartották számon a lista összeállítói. Tavalyi lemeze is felkerült, és éves összesítésben a 72. helyet szerezte meg.

Lajkó Félix hegedűművész játszik a Muzsikál az erdő Mátrai Művészeti Napok koncertjén a Hunguest Grandhotel Galya teraszán Galyatetőn Forrás: MTI/Komka Péter



A felvételen Lajkó Félix mellett közreműködik Brasnyó Antal brácsán, Kurina Ferenc bőgőn, Kurina Mihály cimbalmon. Lajkó Félixet élőben legközelebb augusztus 20-án Balatonfüreden, majd augusztus 29-én Budapesten, a Zsidó Nyári Fesztiválon hallhatja a közönség.