Kirúgták Brian Wilsont a Beach Boysból

Beach Boys
Vágólapra másolva!
A Beach Boys egyetlen alapító tagja Mike Love marad, miután bejelentette, hogy sem a zenekar zsenije, Brian Wilson, sem pedig a legsikeresebb felállás harmadik élő tagja, Al Jardine nem tagja már az idén újra összeálló zenekarnak.
Vágólapra másolva!

A még élő eredeti tagjaival felálló Beach Boys ötvenéves jubileumi turnéja pénteken ér véget Londonban, és most már biztos, hogy nem lesz folytatás. Mike Love (a képen balról a harmadik) - a Beach Boys név jogtulajdonosa - közleményben jelentette be, hogy Brian Wilson (balról a negyedik), Al Jardine (balról az első) és a szintén évtizedek óta velük zenélő David Marks (balról az ötödik) nem tagja már az együttesnek, amely nélkülük turnézik majd tovább. Love és Wilson évtizedek óta rossz viszonya közismert, ám úgy tűnt, hogy az újjáalakulás kedvéért félre tudták tenni a nézetkülönbségeiket. A Beach Boys megalakulásának ötvenedik évfordulóját ugyanis turnéval és egy új lemezzel ünnepelték a még élő eredeti tagok.

Forrás: AFP

Wilson, a Beach Boys karrierjének messze legismertebb és legfontosabb alakja csalódottan nyilatkozott a CNN-nek: "Csalódott vagyok, és nem értem, Mike miért nem akar velem, Allal és Daviddel turnézni. Nagyon jól éreztük magunkat együtt, és mégiscsak mi vagyunk a valódi Beach Boys" - mondta Brian Wilson. Sok rajongó is így gondolja ezt, és online petíció is indult, hogy Love másítsa meg a döntését - eddig négyezernél is többen írták ezt alá.