Kétszemélyes stadionpunk az Akváriumban

Vágólapra másolva!
Hétfő este Budapesten lép fel az egyik legfrissebb és legenergikusabb zenét játszó mai rockzenekar, a vancouveri Japandroids duó személyében.
Vágólapra másolva!

A gitáros-énekes Brian King és a dobos David Prowse 2006-ban alapította meg a Japandroidsot a kanadai Vancouverben, és az első három év csak minimális sikert hozott a számukra. Olyannyira, hogy már épp ott tartottak, befejezik, amikor a teljes érdektelenség közepette készült első albumuk, a Post-Nothing pár hónappal azután, hogy elkészült, hirtelen rabul ejtette a Pitchfork szerkesztőségét, amely 2009 egyik legfontosabb rocklemezeként kezelte azt, és az együttes végül mégsem oszlott fel.

Idén jelent meg a folytatás, a Celebration Rock, amelyről kritikánkban azt írtuk, hogy "nehéz nem egy leizzadó stadiont vizionálni a dalok mögé": hiába csak ketten vannak a zenekarban, a Japandroids kifejezetten monumentálisnak is tud tűnni, akkora energiával játsszák ezeket a nagy kórusokkal megtámogatott punk rock slágereket. Az együttes ráadásul koncerten az igazi: "a duónak sikerült kitöltenie a színpadot, és elképesztő energiával követték egymást a hardcore-os indíttatású számok" - írtuk koncertjükről az idei Primavera fesztiválon.

Akvárium Klub, 1051 Erzsébet tér. Jegyek: Elővételben: 1900 Ft, a koncert napján: 2300 Ft