Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Diákok tiltatnák be Gwen Stefani koncertjét

Vágólapra másolva!
Van, aki nem örül, ha egy igazi világsztár érkezik a hazájába. Legalábbis most a malajziai diákok szövetsége adott aggodalmának hangot Gwen Stefani Kuala Lumpurban tervezett koncertje kapcsán. Szerintük az énekesnő túl kirívóan öltözködik, és obszcén módon viselkedik a színpadon.
Vágólapra másolva!

Gwen Stefaninak komoly ellenzéke van Ázsia bizonyos területein.

A malájok egy része például egyáltalán nem rajong a szerintük túl magamutogató Gwenért. Most a helyi muszlim diákok szövetsége próbálja megakadályozni, hogy Gwen Stefani a The Sweet Escape turnéja keretén belül koncertet adjon augusztus 21-én fővárosukban, Kuala Lumpurban. A közel tízezer diákot képviselő Malajziai Muszlim Diákok Szervezete szerint ugyanis Gwen színpadi fellépése nagyban ellentétes a helyi ázsiai és iszlám értékrenddel. "A koncertet reklámozó videoklipek egytől egyig túl obszcének" - vallja Mohamad Hilmi Ramli, a szervezet elnöke. "Szeretnénk, ha a szervezők lefújnák a koncertet, de ha ez nem sikerül, akkor a hivatalos szervek útján próbáljuk majd ezt elérni" - nyilatkozta a Reutersnek.

Malajzia 26 millió lakosának több mint felét a muszlimnak számító malájok teszik ki, de rajtuk kívül számottevő kisebbségben kínai és indiai származásúak laknak még az ország területén, akik főleg buddhisták, keresztények vagy hindu vallásúak.

A szervezet vezetője, Mohamad Hilmi Ramli azt a mobiltelefon-társaságot - a Maxis Communicationst - is kritizálta, amely a koncert reklámjáért felel.

"A Maxis számos külföldi produkciót támogatott, hogy még nagyobb profitot érjen el, mellyel a fiatalabb generációt olyan dolgokkal fertőzi meg, ami leginkább erkölcsi bomláshoz vezethet" - fejtette ki felháborodását Hilmi Ramli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről