Madonna botrányos gyónásai

Vágólapra másolva!
A Confessions On A Dance Floor című lemezének sikere után Madonna újra világ körüli turnéra indult. A koncertsorozat a Confessions (Gyónások) nevet kapta, és nem volt mentes a vallási tabuk feszegetésétől sem, de egyik egyház tiltakozása sem jelentett igazi problémát neki, sőt, inkább csak a hírverést szolgálták. A turnét egy DVD-ből és CD-ből álló kiadvány örökítette meg, utóbbit meghallgathatod csütörtök déltől szombat délig az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Az énekesnő május 21-én Los Angelesben indította világ körüli turnéját, amely összesen 260 millió dollár bevételt hozott a számára, és ezzel minden idők legsikeresebb, női előadóhoz fűződő turnéját bonyolította le. Végül összesen 1,2 millió ember látta a Confessions turnét, mely szeptember 21-én ért véget Tokióban. Ugyan szeretett volna eljutni Ausztráliába is, az a kiruccanás már nem fért bele az időbe, hiszen vissza kellett érnie Londonba, mert a gyerekeinek kezdődött az iskola.

A koncertkörutat kezdettől fogva hatalmas érdeklődés kísérte, Londonban például nyolc teltházas fellépése volt Madonnának az újjáépített Wembley-stadionban, míg Montrealban röpke negyven perc alatt sikerült eladnia mind a 30 ezer belépőt, melyek nem voltak olcsók, de össze sem lehetett hasonlítani árukat azzal a 3883 dollárral, amit Miamiban kellett leszurkolni azért, hogy az első sorból nézhessék a művésznőt, no meg a show-t.

Utóbbira ugyan mindig lehet számítani egy Madonna-turnén, de a Confessions színpadi megjelenítése valamennyi korábbi műsort lepipálta, és szolgáltatott is pár botrányt, melyek mindig is sokat segítettek az énekesnő pályafutásában, és most is a fő témája volt a popsajtónak a turné idején. Madonna korábban is szembekerült már több egyházzal is, és most is főleg vallási vezetők felháborodását vívta ki, amikor a koncert egyik részében a fején töviskoronával, egy óriási keresztre "feszítve" énekelt, mellyel több országban is sikerült kisebb botrányt kavarnia.

A motívum felhasználása ellen tiltakoztak vallási vezetők. Ersilio Tonino bíboros a pápa véleményét is tolmácsolva "a hívők istenkáromló provokációjának" és "a kereszt megszentségtelenítésének" nevezte a koncertet, illetve a katolikus neveltetésben részesülő Madonna kiátkozását is követelte.

Forrás: EPA

Római muszlim és zsidó egyházi vezetők ugyancsak tiltakoztak az énekesnő fellépése ellen az olasz fővárosban, ám a show különösebb botrány nélkül zajlott le augusztus 6-án. Madonna szóvivője útján persze tagadta, hogy bárkit is meg akart volna sérteni: "A koncertbe a keresztre feszítés motívuma nem azért került be, hogy tiszteletlen vagy elutasító legyen az egyházzal szemben."